ZevenDichters
Eerste editie - Zondag 8/10/2000
     
                   

 

     
Zeven Dichters
Bob De Moor
Marjolein Cneut
Dominique Van Tomme
Eerste affiche
Sponsors
     
       
         

Op Zondag 8 Oktober 2000 ging in het café van het Cultureel Centrum Gildhof in Tielt het poëtisch aperitief "Zeven Dichters" door. Ontstaan als een gelegenheidsmanifestatie met een aantal toevallig samengebrachte dichters groeide "Zeven Dichters" uit tot een "kleine Stek op het Web".... 
De presentatie op Zondag 8/10/2000 was in handen van Bob De Moor
Voor de felgesmaakte muzikale omlijsting stonden Marjolein Cneut (vocals) & Dominique Van Tomme (piano) in. 


De "Zeven Dichters" waren: 

Patrick Cornillie
Fransiska Louwagie
 
Paul Rigolle

Toon Vanlaere

Piet Clauwaert

Magda Castelein
  
Jan van meenen

In de Vanderplaetsezaal van het Cultureel Centrum was plastisch werk te zien van Magda Castelein.
Op deze bladzijden kunt U kennismaken met dichters en gedichten.
Het © van de gedichten berust vanzelfsprekend bij de auteurs! 
E-mail: zevendichters@yucom.be of paul.rigolle@skynet.be

Bob De Moor
Onvolprezen theatermaker, acteur en conférencier. Maakte o.a.zichzelf (en anderen) zichtbaar in Olivetti 82 en Grasland (beide op tekst van Eriek Verpale) en De Conférence (tekst Jo Van Damme). Was jarenlang artistiek directeur van het theater De Korre in Brugge en speelde o.a. bij De Nieuwe Scène, Theater Vertikaal en De Tijd en in Buiten de Zone (Vrt). Binnenkort opnieuw voluit in de zalen in Risquons-Tout, een productie van De Tijd, op tekst van Filip Vanluchene in regie van Lucas Vandervost en in Kort Geknipt (een nieuwe theatertekst van Eriek Verpale.
Marjolein Cneut
(Vocals)(°Kortrijk 31/8/1973) Werkt free-lance in verschillende stijlen: funk, soul, jazz, bossa nova en backing vocals (ook pop). Studies klassieke zang bij Françoise Vanhecke en jazz-ensemble bij Frank Deruyter aan het Stedelijk Conservatorium te Kortrijk. Sedert juli 1997 afgestudeerd als jazz-zangeres aan de Hogeschool, departement muziek (Koninklijk Muziekconservatorium) te Gent. Workshops: Judie Niemack en David Linx (Dworp), Carla White, Deborah Brown, Mark Murphy, Carlo Muringer, Abersold Workshop (Usa) met o.a. David Baker. Met haar eigen groep "Seventh Sense" brengt zij jazz-standards met veel ruimte voor improvisatie en eigen interpretatie. Werkte samen met verschillende big bands en is te beluisteren op de CD "Love for Sale" in het stuk "Loverman".
Dominique Van Tomme
Speelt als pianist o.a. samen met Tom Mahieu. Was o.a. te horen op Jazz Hoeilaart, Kroegentocht Geraardsbergen,Banana Peel Ruiselede... Maakt ook deel uit van de groep Jaziz.

 

Editie 2: Zeven Dichters, Zeven jaar later - Zo 18/2/2007
Editie 3: Zeven Dichters, Zeven jaar later - Zo 23/11/2014


     
     

   
  Home 7Dichters                      

   
       
       
     

 

   
 

FastCounter by LinkExchange