Van de dagen: Het Woord

Arcadisch Woordenboek...

vrijdag, juli 06, 2007

Woord 826


Vr 6/7/2007 – Woord 826 – buitenlandredactie

buitenlandredactie

Ook Jos Hoevenaers maakte op een bepaald ogenblik deel uit van deze ploeg. In de tijd dat ik op De Rode Vaan werkte, was Hoevenaers fietsenleverancier bij een handelaar in dezelfde laan (de Lemonnierlaan in Brussel). Ik heb destijds mijn koersfiets ook bij deze man aangeschaft, aangezien hij haast dagelijks in de Coup d’Eclat zat, een café ongeveer halfweg tussen de redactie en de drukkerij, dat bijgevolg tot ons “stamcafé” uitgroeide (wij noemden het “de buitenlandredactie”, als er dan telefoon kwam van de partij dan konden we met een gerust gemoed zeggen dat de collega op de buitenlandredactie zat). Toen Hoevenaers dus ook in dat café terechtkwam, wilde ik hem daarover uiteraard graag uithoren. “Zwijg me over Van Looy” was dan het antwoord van Hoevenaers en dat moet men vrij letterlijk opvatten, want meer kwam ik erover niet te weten!

Vindplaats: Ronny De Schepper over Rik Van Looy – 2/7/2007

Powered by Blogger