Van de dagen: Het Woord

Arcadisch Woordenboek...

donderdag, september 14, 2006

Woord 532


af


22.15 uur. Ook rond en gezond: zangeres Dianne Reeves , voor de gelegenheid met een afro waarvoor Macy Gray en Angie Stone een tiet zouden willen afstaan. Voor tongue-in-cheek -composities ben je hier niet op het goeie adres: Reeves is boven alles dégelijk. Sterke muzikanten, een repertoire met flink wat standards ( Triste van AC Jobim, One for My Baby , A Child Is Born , tussenin een flard soul van The Temptations) en een techniek om bang van te worden.
En daar knelde af en toe het schoentje. Reeves heeft een stem als een klok, zet een song pakkend in maar slaat bij de minste provocatie - shoobedoowap nog aan toen - aan het scatten. Een vocale rollercoaster, vol echo's van Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald en Mahalia Jackson, maar wij hoorden geen verhaal .

Tot de slotakkoorden. De band rolt naar het einde van You Taught My Heart to Sing (McCoy Tyner). Reeves legt haar microfoon opzij. Gaat aan de rand van het podium staan en scat onversterkt haar afscheidswoorden aan het publiek. Waarna diminuendo, en zachtjes zingend áf.

Wij ook.

Bart Cornand – Knack Log over Blue Note Festival

Powered by Blogger