Van de dagen: Het Woord

Arcadisch Woordenboek...

dinsdag, juli 25, 2006

Woord 481


boel


En nòg is Kalden niet verloren. Hij zoekt contact met een in Ltd.'s gespecialiseerde jurist die in de zaak duikt. Bevriende relaties in Engeland verrichten speurwerk en stuiten op een ondoorzichtig oerwoud van 21 Ltd.'s waarbij Van der Scheer en het administratiekantoor Scott Mitchell betrokken zijn. De nodige faillisementen zijn genoteerd. De boel is zo ondoorzichtig dat het team van privé-onderzoeksspecialisten na vijfhonderd pagina's archief in Engeland het erbij laat zitten.
De gedreven jurist stort zich nu op de Nederlandse belastingdienst met voorlichting over fraude met Ltd.'s. De medewerkers van de belastingdienst vertellen hem dan: 'We zien het gebeuren, maar we doen er niets mee, want er wordt voldaan aan een aantal basale verplichtingen'.
Kortom, niets aan de hand, zolang als de bureaucratische procedures maar gevolgd worden. 'De belastingdienst grijpt pas in als de informatie in hapklare brokken wordt aangeleverd', zegt de jurist van de belastingdienst. 'Of als het om honderden miljoenen gaat.'

Vindplaats: De illusiefabriek - De Groene Amsterdammer van 20 december 1995

Powered by Blogger