Van de dagen: Het Woord

Arcadisch Woordenboek...

zaterdag, maart 11, 2006

Woord 370


palindroomraceDe chaos nam hand over hand toe, en bereikte een hilarisch hoogtepunt wanneer beide elkaar fel de koppositie betwistende leiders tegen elkaar opbotsten (de toolip aan de binnenkant van de bocht was eventjes vergeten dat hij achteruit reed) en opeens met de neus in de verkeerde (in zeker opzicht dan weer juiste) richting stonden. Stilstonden, zodat alles wat onmiddellijk volgde zich opeens bliksemsnel moest herinneren dat in deze palindroomrace links rechts was en rechts links. De gevolgen laten zich raden. De Tarzanbocht werd herschapen in een autokerkhof, en een van de voorzichtigst gestarte Dafjes uit de staart van het peloton zigzagde traagzaam tussen de gestranden door, verwierf de leiding en tufte doodleuk zegewaarts.
(Google leert mij dat de achteruitrijdwedstrijd onder meer in 1978 plaatsvond, voor de tv van commentaar werd voorzien door André van Duin, en gevolgd werd door een race voor personenwagens-met-caravan!)

Vindplaats: Pascal Digital, vrijdag 10 maart 2006

Woord 370 – palindroomrace – za 11/3/2006

2 Comments:

At 17/3/06 17:28, Blogger pascal digital said...

Ha, twee vindplaatsen op Google voor 'palindroomrace'. Merci, Paul. Ja, en dat van die spam via die rotteller, dat gaan we eens onderzoeken. Het woord dat ik in de Word Verification (de commentaarsluis) moet invullen is yamtbawi: kun je daar niets mee doen?

 
At 19/3/06 09:41, Anonymous Paul R. said...

Schept toch een band hé, zo'n 'palindroomrace'...

 

Een reactie plaatsen

<< Home

Powered by Blogger