Fabrice Naert


't Koereurke 2007


 
 

 
     
 

dinsdag 9 oktober 2007

't Koereurke - Di 9/10/2007

Dag supporters,

'T is terug een tijdje geleden, maar nu breng ik een verslagje van mijn laatste wedstrijden van het seizoen.

Passendale: 5e op 20 deelnemers
Een mooie licht golvende omloop in de gietende regen..
In de 3e ronde gingen 5 renners aan de haal. 1 van hen moest wat later de rol lossen zodat nog 4 renners voorop reden. Ik zorgde voor een tegendemarrage rond halfkoers en 4 anderen gingen mee, wo Gerdy Ververken, winnaar van de grote koers in Ichtegem begin dit seizoen. Het zag er even naar uit dat we de leiders gingen inhalen, maar plots stropte de samenwerking, zodat we weer terrein verloren. Het werd dus een strijd voor de 5e plaats. Ik demarreerde op 1km van de meet en kon dit goed vasthouden tegen het spurtende viertal. Zo kon ik dit seizoen toch nog een top5 ranking laten optekenen.

Textielprijs Vichte (profs): 38e op 135 deelnemers
Na Izegem Koerse was Vichte nog maar mijn 2e profkoers van het seizoen. Net als in Izegem was mijn doel van de wedstrijd uit te rijden. In Izegem lukte dit net, maar vandaag ging het nog een stuk beter. Halfkoers gingen wel zo'n 30 renners aan de haal met ondermeer Niko Eeckhout, Bjorn Leukemans, latere winnaar Iljo Keisse,...
Ik kon intussen goed mijn plaats in het peloton houden en we gingen spurten voor een 31e plaats. Ik mengde me in het gewoel en werd uiteindelijk als 38e afgevlagd.
Een tevreden koereurke na afloop.

Beerst (Beloften): 19e op 35 deelnemers
Mijn laatste beloftenwedstrijd van het seizoen. Het zou een lastige koers worden met veel zijwind op bepaalde lange stroken.
Ik kende een mindere dag en moest tevreden zijn met de 19e plaats.

Tielt (Omloop van 't Hoogserlei): 51e op 81 deelnemers
Voor eigen volk wou ik nog voor de laatste keer dit seizoen mijn beste beentje voorzetten. En daar ben ik toch wel in geslaagd. Ik was geregeld, vooral in de beginfase, betrokken bij een vlucht van een paar renners, tot groot jolijt van het talrijk opgekomen publiek. Maar uiteindelijk miste ik wel de beslissende vlucht. Het werd nog een lastige wedstrijd te lande, want de ronden waarin niet minder dan 13km lang. Zo moesten we er 9 afleggen. Op het einde liep mijn tankske een beetje leeg, niet alleen van de zware koers, maar waarschijnlijk ook van het hele seizoen. Ik bolde in het peloton binnen, maar de mensen wisten mijn vechtlust wel te apprecieren, wat me met een goed gevoel de winter instuurt. In elk geval bedankt aan de aanwezigen voor de aanmoedingen!

Naar jaarlijkse gewoonte geef ik deze winter weer een superdeluxe supportersfeest in het Ontmoetingscentrum van Aarsele. Dit jaar gaat deze door op zaterdag 1 december vanaf 19u. Voor 15 euro heeft u een avond die nog wel een tijdje zal bijblijven. Zo kan u eerst genieten van een lekkere aperitief. Nadien volgt de Mixed Grill (ribbetjes, roti, groentjes, frietjes en sausjes). Tijdens de interviews met ondermeer ikzelf kan u het verorberde wat laten verteren, om dan daarna volop uit de bol te gaan bij onze 3 zangers. Dennie Damaro, Chris Harvey (imitator Frank Sinatra) en Nicky Bandera (die u nog kent van vorig jaar) brengen de ambiance erin! Kinderen kunnen mee aan een prijs van 10 euro. Voor alle info en inschrijving kan je terecht op het nummer 0497/472286.

IK HOOP ER U TE MOGEN VERWELKOMEN OM ER SAMEN EEN GEZELLIGE EN SFEERVOLLE AVOND VAN TE MAKEN!!!

Verder nog even mijn website (www.fabricenaert.be) promoten evenals mijn weblog (http://fabricefan.blogspot.com) dat in januari juist een half jaar oud zal zijn.


't koereurke gaat nu wat rusten, om er dan begin november weer geleidelijk aan tegenaan te gaan. Dan ga ik terug de traditionele dingen doen: fitness, lopen en later ook wat MTBtochten.


Vele groeten en hopelijk tot op 1 december!!!

Fabrice Naert

donderdag 27 september 2007

't Koereurke - Zo 16/9/2007

Beste supporters,

Gisteren stond mijn laatste grote wedstrijd van het seizoen op het programma: de GP Josephe Bruyère in Hotton. Dit was eveneens de laatste manche van de Topcompetitie. Na de Ardense Pijl eind juni was dit mijn 2e topcompetitiekoers. Ik hoopte dat ik het er wat beter zou van afbrengen dan toen, want toen eindigde mijn race in het ziekenhuis...

Onze ploeg stond op kop in de Topcompetitiestand, maar de voorsprong op de 2e ploeg in de stand, Rock Werchter - Chocolade Jacques was niet echt groot.
We zouden er alles aan doen om onze leiderspositie te behouden.

GP Josephe Bruyère (Hotton): 40e op 173 deelnemers
Van horen zeggen wist ik dat het een lastige koers was met enkele venijnige hellingen. Het was niet gelogen.
Nog voor de officiele start pech voor 't koereurke. Een val bij een versmalling. Maar zonder erg. Enkel mijn achterwiel was kapot en moest vervangen worden. Zo kon ik zonder problemen mijn weg verderzetten. Al in de eerste kilometers was er een ontsnapping van zo'n 7 man met ploegmaat Klaas Lodewyck present. Rond halverwege koers reed nog een vijftal ernaar toe met daarbij B2000-renner Jan Bakelants. Ondertussen was het peloton al stevig uitgedund, zodat we op het laatste maar met 59 man meer in koers waren. In de spurt van ons peloton bolde ik als 40e over de eindstreep.

Hiermee zit het grote werk erop voor dit jaar.
Nu rijd ik nog een hele reeks kermiskoersen om dan mijn seizoen als eerstejaarsbelofte af te sluiten voor eigen volk in de Omloop van 't Hoogserlei in Tielt op 4 oktober.

Morgen (maandag) koers ik in Passendale.
Woensdag koers ik in Adinkerke.

Vele groetjes,

't koereurke Fabrice Naert

't Koereurke - Woe 12/9/2007

Hallo,

De laatste week heb ik aardig wat koersen gereden. Zo reed ik vorige donderdag samen bij de profs in Izegem Koerse. Zondag betwiste ik een beloftenkoers te Handzame en gisteren (dinsdag) was ik van de partij in Gits, een koers voor beloften en elites zonder contract. Een kort verslagje van deze wedstrijden...

Izegem Koerse (bij de profs): 113e op 214 deelnemers
Een mooie ervaring, want nooit eerder reed ik een wedstrijd tussen profs. Ik kon me de hele koers goed handhaven in het peloton. Enkel op het laatste, wanneer de grote kleppers de gas volledig openzetten, ging het voor mij iets te snel. Slechts 114 renners reden de wedstrijd uit en ben tevreden dat ik tot deze behoor. Uiteraard kom ik nog de nodige kracht en ervaring tekort om hier mee te doen voor de prijzen, maar dat komt wel. Het was een mooie dag. Nico Eeckhout won de wedstrijd en kroonde zich zo tot nieuwe West-Vlaamse kampioen bij de profs.


Handzame (B): 15e op 37 deelnemers
Al vroeg in de koers kwamen er veel aanvallen, waar ik meestal bij was. Na 2 ronden wedstrijd was er een eerste serieuze ontsnapping van 9 renners, waarbij mijn 2 ploegmaten Ghyselinck en Vantomme, en ikzelf was er ook bij. Een mooi groepje en ik geloofde in de ontsnapping, maar spijtig genoeg liet het peloton niet begaan en was er een hergroepering. Wat later was er terug een ontsnapping. Deze keer was ik er niet bij. Het bleek de goede vlucht te zijn. Uiteindelijk kwam ik als 15e over de finishlijn.


Gits: 18e op 57 deelnemers
Na zo'n 5 ronden koers kregen we 10 man in de spits. Ik miste de slag, maar bleef niet bij de pakken zitten. Ik demarreerde uit het peloton en reed eerst een halve ronde alleen. Dan kreeg ik de steun van nog zo'n 10 renners. We werkten eerst goed samen en het zag er naar uit dat we de aansluiting gingen maken met de kopgroep, maar enkele slepers verstoorden nadien de ketting en zo konden we de aansluiting op onze buik schrijven. In de spurt zat ik ideaal geplaatst en stevende af naar een 12e of 13e plaats, maar werd jammerlijk naar de afsluiting gedrumd. Zo werd het een 18e plaats. Jammer van dit voorval, maar ben tevreden van mijn offensieve wedstrijd.

Nu geniet ik van 3 dagen rust, om fris aan de start van mijn laatste grote koers van het seizoen te komen: de GP Joseph Bruyère in en rond Hotton.
Het wordt vast en zeker hard labeur. Ik hoop er een behoorlijk resultaat te behalen.

Met vele groeten van 't koereurke ...

...Fabrice Naert

't Koereurke - Woe 5/9/2007

Dag mensen,

Sinds vanacht is 't koereurke terug op Belgische bodem, nadat hij zich een week op Franse en Italiaanse bodem bevond. Daar stond namelijk de 6-daagse rittenkoers Giro della Vallé d'Aosta - Mont Blanc op het programma (28/08 - 02/09). Het deelnemersveld was simpelweg wereldtop. Kan moeilijk verbeterd worden.

Voor mij verliep deze ronde veel minder dan verwacht. Deze keer bleef ik wel van pech gespaard, maar de conditie bleek verre van optimaal.
Dit zijn mijn uitslagen op 130 deelnemers:

rit 1: 64e op 6'45"
rit 2: 70e op 11'44"
rit 3: 62e op 16'21"
rit 4: 66e op 15'47"
rit 5: 60e op 24'17"
rit 6: 49e op 16'45"

EINDSTAND: 56e op 1u25'02" (65 renners hebben de ronde uitgereden, precies de helft van het volledige deelnemersveld dus)

Ik kon er dus weinig forceren, maar heb wel zeer veel ervaring opgedaan voor de volgende jaren! En bovenal beet ik door en reed deze zesdaagse uit.
Dat geeft me toch een schouderklopje en moed voor de toekomst.

Donderdag 6 september rijd ik voor het eerst dit seizoen tussen de profs in de profkoers van Izegem.
Dan rijd ik waarschijnlijk zondag 9 september de beloftenkoers in Handzame.
En op zaterdag 15 september volgt mijn laatste grote koers van het seizoen: Grote Prijs Joseph Bruyère te Hotton. Dit is de laatste manche van de topcompetitie, waarin Beveren2000 nog steeds het ploegenklassement leidt. Dit willen we graag zo houden, want dat zou betekenen dat Beveren2000 voor het derde jaar op rij laureaat is van deze prestigieus Belgisch klassement.
Ik zou er graag op een mooie manier afscheid nemen van mijn eerste beloftenjaar, dat ik zie als een jaar met de nodige tegenslagen (lees: valpartijen) en waarin ik veel heb bijgeleerd en terreinkennis heb opgedaan. Er waren ook mooie momenten: mijn mooiste herrinnering is uiteraard mijn 6e plaats in de Tour des Pays de Savoie door als 6e te eindigen op col du Glandon. Ik kreeg er toen nog de witte trui van beste jongere bovenop. Ook mijn 7e plaats in de Memorial Patrice Bar te Beyne Heusay was mooi. Daarnaast onthou ik ook mijn 12e plaats in de rit naar Guzet Neige in de Ronde de l'Isard, waar ik met de allerbesten naar boven reed. Helaas kon zich dit niet echt herhalen in de Tour des Pyrénées en zeker niet in de Ronde van Aosta, maar uit de fouten leert men hé. Verder maakte ik door het jaar heen vorderingen in mijn tijdritten, wat me ook tevreden stelt.

Zo, tot hier dit verslagje,

Groetjes,

Fabrice

zaterdag 11 augustus 2007

't Koereurke - Za 11/8/2007

Dag supporters,

't is een hele tijd geleden, want ik ben 3 weken lang op stage geweest in de Pyreneeen. Op het einde van de stage volgde de Tour des Pyrénées, een hoogaangeschreven rittenwedstrijd over 4 dagen in de Spaanse en Franse Pyreneeen voor beloften en vooral veel elites zonder contract, uit continentale ploegen, oudere mannen dus.

Proloog Zarragozza (4.2km): 22e op 105 deelnemers
In het hete Zarragozza kregen we een hele mooie proloog voor de wielen geschoven. 4.2 km, waarvan het grootste deel in een park en met als slot een klim van 350m aan zo'n 10%. Ik deelde goed in en kende op de slotklim geen inzinking. Ik was best tevreden met mijn 22e plaats op slechts 19sec van de winnaar, de Spanjaard Juan Carlos Fernandez Mora van het sterke Spiuk-Extremadura team, die trouwens uitsluitend renners van 23 jaar en meer aan de start brengt. Ik werd hiermee 7e in het jongerenklassement ( de ganse beloftencategorie ).

Rit 1 Huesca - Oloron (164km): 48e op 105 deelnemers
Deze eerste etappe was al bij al de gemakkelijkste van de 3 ritten. We moesten wel over de Puerto al Monrepos en de Alto al Portalet (grens Frankrijk-Spanje).
Ik was erop gebrand om mee te zitten in een ontsnapping, en het lukte me nog ook (als enige Belg). Reeds na 15km reden we met zo'n 20 renners weg uit het peloton. Ondermeer veldrijder Richard Groenendaal was mee. Boven op de Puerto al Monrepos kwam ik in de mist als 3e boven in een groep van slechts 7 man. De rest zou in de afdaling en het middenstuk tussen de cols terugkeren. Onze voorsprong steeg tot 3min45sec tot vlak voor de beklimming van de Portalet, waar ik als 7e bovenkwam. Toen ging het 70 kilometer in dalende lijn richting Oloron. Met een voorsprong van 2min45 op de top van de Portalet had de ontsnapping een enorme kans op slagen en kon ik gaan meestrijden voor de ritzege. Maar U raadt het nooit...2 wegvergissingen waren ons deel...de voorsprong slonk dus in geen tijd van 2min tot minder dan 1min met nog 20km voor de boeg. 3 man waren nog heel erg sterk en ze slaagden erin het peloton voor te blijven. Ikzelf werd op 7km van Oloron gegrepen met de rest van de vluchters. Na een tumultueuze rit volgde echter ook nog een tumultueuze finale. In Oloron kregen we de ene bocht na de andere voorgeschoteld en als kers op de taart stond er plots een vrachtwagen midden op de weg. De sprint werd dus ook flink verstoord. Ik bolde als 48e over de meet, maar dit kon toch zeker 40 plaatsen dichter zijn, ware het niet van de oerslechte organisatie in deze eerste etappe. Op naar morgen zeker...

Rit 2 Tarbes - Lannemezan (169km): 26e op 105deelnemers
Deze rit leidde de renners van Tarbes naar Lannemezan over Col d'Aspin en Col du Peyresourde. In de eerste 20km regende het aanvallen en ik wou me terug posteren in de ontsnapping van de dag. Minder geluk echter dan gisteren en de goede trein van 15 was vertrokken zonder een renner van Beveren2000. Op de Aspin kwam ik met de hoofdmacht van het peloton (zo'n 25 man sterk) boven. In de afzink sloten weer zo'n 20 renners aan. Op de Peyresourde had ik een minder moment en kwam boven op 1 minuut van het groepje gele trui (zo'n 15 man). Maar na de afdaling kon ik met een groep van 5 terug aansluiting vinden bij de favorietengroep. De voorsprong van de leiders slonk door het vele kopwerk van de SPIUK-ploeg zienderogen en op een goeie 15km van de meet waren ze gegrepen. Met zo'n man of 40 gingen we richting eindstreep in Lannemezan. Ik werd 26e. In de algemene rangschikking schuif ik nu op naar de 17e plaats in de alg. stand en 5e in het beloftenklassement. Met morgen de zware rit over de Soulor, Bordères en richting top Tourmalet in het verschiet is alles nog mogelijk in de stand.

Rit 3 Bagnères - Barèges Tourmalet (187km): VAL, opgave
Deze rit van liefst 187km beloofde de zwaarste van de ronde te worden. De eerste 130km waren 'vlak' en daarna volgde de opeenvolging van respectievelijk col du Soulor, col du Bordères en de slotklim naar Barèges (deel vd Tourmalet). Er was terug een ontsnapping, maar vlak voor de Soulor was er een hergroepering. De oorlog kon beginnen! Maar ik was snel genoodzaakt mijn eigen tempo te kiezen en moest de besten laten gaan. Op de top van de Soulor passeerde ik rond de 20e plaats, niet zoooo slecht dus, maar ik voelde dat ik er nog veel kon oprapen op de Bordères en de slotklim. Maar zover kwam het niet. De Soulor heeft een brede afdaling waar je snel te rap rijdt! Ik ging iets te enhousiast door de 2e bocht van de afdaling. Ik had twee keuzes: ofwel remde ik volop en knalde ik tegen een rots, ofwel stuurde ik rechtdoor. Ik koos voor optie2. Gevolg: ik reed over een grote steen en klapte met een snelheid van om en bij de 80km/u tegen de grond. Ik ving de klap eerst op met mijn helm en dan met mijn heup. De helm volledig gebarsten... Lichamelijke schade: zware verstuiking van de heup, diepe vleeswonde rechterelleboog en nog enkele oppervlakkige wonden. Ik werd overgebracht naar het ziekenhuis van Lourdes waar mijn rechterelleboog genaaid werd en röntgenfoto's van m'n heup werden genomen. Daaruit bleek dat ik - wonder boven wonder - niets gebroken had. Enkel kon ik amper wandelen, want mijn heup kreeg wel een geweldige klap te verwerken. Kga nu sebiet even fietsen om te kijken wat dat geeft.

Jammer van de apotheose, direct mijn 4e val van het seizoen... Nuja, koersen is vallen en opstaan, dat weet ik al langer dan vandaag. Terugvechten is het beste wat ik nu kan doen. Op 19 augustus is er het Belgisch Kampioenschap in Laarne. Voor het 6e jaar op rij een biljartvlak BK-parcours voor mij. Daarna is er de Giro della Vallé d'Aosta (28/08 - 02/09) in Frankrijk en Italië, een rittenkoers over 6 dagen in de Alpen. Eerst wil ik lichamelijk terug de oude (of de nieuwe) zijn. Daarna zien we wel.

Zo, tot hier dit ultralange verslag na een afwezigheid van een goede maand,

Groetjes,

Fabrice

zondag 15 juli 2007

't Koereurke - Zo 15/7/2007

Dag supporters,
een kort berichtje ditmaal niet van Fabrice.
Zondag 08/07 reed Fabrice de wedstrijd over 146 km in BEYNE-HEUSAY provinciale selecties.

Er was een grote ronde van 124 km en een plaatselijke ronde van 22 km. Een mooie organisatie en parcours.
Reeds na 12 km reden 18 renners voorop. Daarbij ook Fabrice en zijn ploegmaat Olivier Maes.
Door een jagend peloton in de eerste 75 km bleef de voorsprong beperkt tot minder dan één minuut. Hierna ging de voorsprong
omhoog tot 2'30". De koers was gereden. Bij de aanhef van de plaatselijke ronde reden 6 man weg, waaronder ploegmaat Olivier.
Fabrice had op dat moment last van een oprispende maag. De zes bleven voorop en Olivier reed in de laatste 2 km van de anderen weg.
Fabrice zette zich op kop van de laatste klim en kon de anderen uit het wiel rijden en werd 7e op een 130-tal deelnemers.

De komende wedstrijd is Tour des Pyrénées van 06/08 tot 9/08.
Hij wil zich op deze wedstrijd voorbereiden met een stage in de Pyrenëen.
Tussenin rijdt hij geen wedstrijden meer.
Hij is te bereiken op naertfabrice bij hotmail.com

Mvg Filip Naert

maandag 25 juni 2007

't Koereurke - Ma 25/06/2007

Hallo,

Gisteren was ik present in Herve om mijn eerste topcompetitiekoers van het seizoen te betwisten: de Ardense Pijl (La Flèche Ardennaise).

La Flèche Ardennaise: val - 170 deelnemers

Van bij de start werd er heel hard gekoerst. Ik voelde al snel dat ik goed was, maar niet super.
Na 3 hellingen (cote de Xhierformont, cote de Haute Bodeux en cote de Wanne) was het deelnemersveld al aardig uit elkaar geschud, of wat dacht je.
We bleven nog met zo'n 75 renners over in de spits van de koers, waarvan er zo'n 8 voor het peloton uitreden. Ik reed goed mee, maar het was telkens afzien op de hellingen om het verschroeiende tempo te volgen. Toen volgden kort na elkaar de cote de Rosier, de Vecquée en de Maquisard. Na de Maquisard bleven we maar met 40 man meer over. Ik had dus hoop op een top 10-30 notering op zo'n 55km van de aankomst. Toen moesten nog respectievelijk Mont Theux, cote de Lambermont, cote de Soiron en tweemaal cote de José overwonnen worden. Net voor Mont Theux was er bevoorrading, waar ik wel behoefte aan had. En toen gebeurde het...op een of andere manier kwam ik ten val ! Hierbij kwam ik recht op mijn hoofd terecht (helm kapot!). Na mijn val had ik ook ontzettend veel pijn in mijn knie en mijn dij. Ik lag er versuft bij door de klap op mijn hoofd en de ambulancedienst besloot dan ook geen risico's te nemen en me naar de spoedafdeling in Verviers over te brengen. Daar kwam het nieuws dat ik geen breuken had en ook geen lichte hersenschudding. Oef! Alleen moet ik het enkele dagen wat rustig aan doen.
Nadien hoorde ik van anderen dat een verzorger van een andere ploeg enkele stappen voorwaarts zou gezet hebben en dat ik er zo tegenaan ben gereden.
Jammer natuurlijk dat zo een einde moest komen aan mijn eerste topcompetitiewedstrijd van het jaar, maar gelukkig liep het al bij al goed af.


Volgend weekend rij ik geen wedstrijden.
De week erna volgt de Memorial Patrice Bar te Beyne-Heusay, een interclub (per provincie) voor 1e en 2e jaars beloften.

Groetjes,

Fabrice

maandag 18 juni 2007

't Koereurke - Ma 18/06/2007

Dag supporters,

Gisteren reed ik in het Naamse Falmagne. Met het oog op de Ardense Pijl van volgende zondag wou ik in het klimritme blijven door een zware kermiskoers te rijden.
En zwaar was het...

Falmagne: 20e op 85 deelnemers

In de 2e ronde kozen 11 renners het hazenpad. De ronde erop probeerde ik met enkele anderen de sprong te maken, maar tevergeefs. Toch geraakte ik wat later met nog zo'n 15 anderen weg uit het peloton. De steile klim naar de aankomst moesten we 10 keer over en op den duur begon het toch wel te wegen. Ook mijn zware trainingsweek zal er wel voor iets tussenzitten. Daarbovenop werd er - in plaats van goed samen te werken - voortdurend gedemarreerd in onze groep zodat iedereen in feite iedereen afmatte. Kortom, een zeer intensieve wedstrijd! Ik kon nog de 20e plaats versieren! Nu platte rust, want 't koereurke zou graag fris aan de start staan van zijn eerste topcompetierace van het seizoen: de Ardense Pijl. Benieuwd hoe ik het zal doen..

Groetjes,

Fabrice

zondag 10 juni 2007

't Koereurke - Zo 10/6/2007

Hey hey,

Na een relatieve rustweek (nodig na mijn 3 zware rondekes van de voorbije weken) stond ik gisteren (zaterdag) aan de start van de elite zonder contract en beloftenwestrijd te Westouter. We moesten er 14 ronden afleggen met in elke ronde de 'beklimming' van de Sulferberg, één van die molshoopjes in het Heuvelland.

Westouter: 17e op 85 deelnemers

Vrij wisselvallig weer met de banen de ganse koers wat nat.
Reeds in de eerste ronde was ik mee in een ontsnapping van 15 renners. Jammergenoeg ging dat niet door en werden we de ronde later ingerekend.
Toen er een volgende ontsnapping was, was ik even niet mee. Maar even later kwam er tegenreactie en toen was ik wel paraat. We kregen toen een uitgebreide kopgroep van zo'n 40 man. Dat kon zo niet lang blijven en dus werd er weer gedemarreerd. Voor Beveren2000 waren Stijn Joseph en Thomas Vedel Kvist mee. De kopgroep telde 11 man. Ze kregen al snel een grote bonus en dus moest ik rijden voor de 12e plaats. In de laatste kilometer zette ik alles op alles en demarreerde. Ik kreeg nog een 7 tal man mee. Uiteindelijk kwam ik als 17e over de meet.
Een goede training voor wat komen moet, en wat komt er?...
- volgende week rijd ik nog een wedstrijd in het Naamse Falmagne
- om me zo klaar te stomen voor mijn eerste Topcompetitiewedstrijd van het seizoen: de Ardense Pijl (La Flèche Ardennaise) op 24/06

Tot dan alvast,

Fabridziooo

maandag 4 juni 2007

Tour des Pays de Savoie


't Koereurke - Ma 04/06/2007


Sinds jaar en dag stuurt Fabrice aan de geïnteresseerde supporters onder de vorm van een mailbericht een eigenhandig geschreven verslag van zijn gereden wedstrijden door. Ook deze week maakt geen uitzondering op deze mooie regel. Via de onvolprezen wielersite Directvelo hebben we dit weekend zelf “en direct” de Tour des Pays de Savoie op de voet kunnen volgen maar een verslag van Fabrice zelf is natuurlijk nog net iets leerrijker. Het is de bedoeling om in de toekomst de persoonlijke Fabrice-berichten ook op deze fab-fansite een onderkomen te geven
Hier volgt de aflevering van deze week.

Hallo allemaal,

't koereurke heeft er sinds gisteren zijn 3e rondje op evenveel weken tijd opzitten. Na de Tryptique Ardennais en de Ronde de l'Isard was ik van vrijdag tem zondag aan de slag in de Tour des Pays de Savoie, een 3-daagse in de Alpen...


Tijdrit Tour des Pays de Savoie (Chapareillan - Chambéry) : 27e op 105 deelnemers
Ik had het genoegen de 9e editie van de Tour des Pays de Savoie op gang te mogen brengen, want ik startte als eerste renner voor een openingstijdrit van 14.7km. Daarin een lastig heuveltje en een zoppenat wegdek. Na een uiterste inspanning klokte ik een tijd van 19min33sec. Goed voor mijn beste tijdritresultaat van 2007: de 27e plaats. Was best tevreden met mijn tijdrit en de vreugde werd compleet toen ploegmaat Jan Ghyselinck de overwinning op zak stak met een minieme voorsprong van 43 honderdsten op de Fransman Jérôme Coppel. De sfeer zat direct in de ploeg, we zagen het zitten...

Rit 2 Tour des Pays de Savoie: (Albertville - Ville la Grand): 20e op 105 deelnemers
Deze eerste halve etappe op zaterdag ging over een afstand van 88km. Onderweg moesten 2 (kleine) beklimmingen overwonnen worden. Na deze beklimmingen was het peloton nog 60 man sterk. In de vlakke finale sprong ik regelmatig mee in vluchterspogingen, waaronder één met ploegmaat Maxime Vantomme en 5 anderen. Het zag er even goed uit, maar toen werden we gegrepen. Maxime sprong even later nog eens mee en kreeg de Fransman Rousseau in steun. We hadden alle vertrouwen in de spurterskwaliteiten van Maxime en de twee bleven vooruit. En jawel, 2 op 2 voor Beveren2000. De laatste 10km had ik m'n handen vol met de aanvallen Jérôme Coppel, 2e in de stand. Die mochten we absoluut niet laten rijden. Onder de rode vod probeerde ik zelf nog een gooi te doen naar een dichte ereplaats, maar werd op 300m gegrepen. Ik werd nog 20e na een mooie wedstrijd. Nu 22 in de stand. Jan bleef leider. Onze Deen Thomas Kvist pakte daarenboven nog eens de bergtrui!

Rit 3 Tour des Pays de Savoie: (Ville la Grand - Motz): 21e op 105 deelnemers
De tweede halve etappe op zaterdag was er een van slechts 75m, maar wel 75 lastige kilometers! Reeds van bij het begin zat het spel op de wagen. Thomas sprong als eerste mee om punten voor de bergtrui te sprokkelen. Bij het voorspel van de eerste beklimming ging een groepje met Olivier Maes in de achtervolging en niet
veel later demarreerde ikzelf uit het peloton, op zoek naar de leiders. Toen kregen we een kopgroep van zo'n 17 man met 3 man van B2000 vertegenwoordigd! Maar we kregen opdracht niet mee te werken, aangezien Jan even in moeilijke papieren zat in het peloton. Na goed 15km vals plat bergop werden we gegrepen door het peloton. Toen begon de eerste serieuze klim van de dag. Ook de wind was de ganse rit een lastige factor. Er werd een eerste schifting doorgevoerd en Jan had duidelijk een mindere dag, want hij moest lossen op de klim. Bijna op de top liet ik me uitzakken om zo onze leider in de afdaling terug naar de groep der favorieten te brengen. Ook na de afdaling kregen we het hard te verduren. Coppel was ervan door gegaan met 3 anderen. Maxime en ikzelf moesten alles uit de kas halen om ze pakken. En direct na deze inspanning stond een nieuwe klim op het menu. Het was er een in open vlakte en de wind blies er zeer hard. Ook nu had Jan het moeilijk, maar ditmaal kon hij het zelf rechtzetten en zo kwamen we met een elitegroepje van 15 man boven op de top met voor B2000: Thomas Kvist, Jan Ghyselinck en ikzelf. In een lange, heel licht dalende afdaling dikte onze groep aan tot 30 man. In de finale gingen 3 man op avontuur. De ploeg van Coppel en onze ploeg onderhielden het tempo in het peloton om de kloof niet te groot te maken. Na een knappe rit van de ploeg kwamen we over de finishlijn in Motz, in een prachtig decor, langs een meer en een rots: ongelofelijk!
Oja, ik werd 21e na veel hard labeur en nu 16e in het klassement! De regelmaat zelve: 27e 20e 21e, maar daar had ik de dag nadien toch graag eens verandering in gebracht. Op de Col du Glandon zou het wellicht niet tot een spurt komen...hehe...


Rit 4 Tour des Pays de Savoie: (St Jean de Maurienne - Col du Glandon): 6e op 105 deelnemers
Na een bijna vergissing omtrent het startuur stond Beveren2000 nog net op tijd aan de start in St Jean de Maurienne. In het begin van de rit waren de benen nog wat zwaar bij de eerste klim, maar in tegenstelling tot vorige week in de Ronde de l'Isard beterden ze nu heel wat sneller. Op de tweede col werd de eerste schifting weer gemaakt en weer bleven we met zo'n 40 over. Ondertussen was Thomas terug op pad gegaan met een paar anderen om punten voor zijn bergklassement te pakken. Op 10km van de voet van de Glandon, kwam er onder leiding van de ploegen van de topklimmers (La Pomme Marseille: Martin) (UCI: Ospina) een hergroepering zodat we met zo'n 45 konden beginnen aan de legendarische beklimming van liefst 22(!) lastige kilometers! Van bij de eerste kilometer spatte alles uit elkaar. Ik wist na het bekijken van het roadbook dat het venijn van de col in de staart zat en besloot de klim op mijn manier aan te pakken. Zo'n 7 renners probeerden direct topfavoriet Daniel Martin te volgen. Daarna volgde ik in een groepje van 10 met toen nog Jan Ghyselinck, die de schade zou moeten beperken. Ik reed constant in derde positie in ons groepje. En een voor een vlogen ze eraf. Ook Jan moest eraan geloven. Steun bieden zou maar weinig opleveren met nog 18km klimmen te gaan en dus besloot ik mijn kans te gaan. Met ons drietal raapten we de ene overmoedige na de andere op. Toen wist ik het, ik had de juiste tactiek gekozen om me niet te vergalopperen in het begin. Op 4km van de streep zat ik nog steeds bij die 2 en toen raapten we de Amerikaan Tejay van Garderen op. Pas op 3km van de finish begon ik te wankelen. Ik liet de 2 rijden en sleurde me met de rest van mijn krachten richting top. De laatste 3km waren ook de steilste kilometers. Toen zei ploegleider Peter De Maere in het oortje dat Van Garderen meer dan 26sec na mijn moest binnenkomen voordat ik de jongerentrui zou pakken! Dat nieuws sloeg aan bij mij en motiveerde om echt tot op het bot te gaan, tot er geen sprankeltje energie meer in zat. Ik kwam op een superdeluxe 6e plaats over de meet. Ik werd daarmee ook 6e in het eindklassement!
EN...de Amerikaan van Garderen kwam 54 seconden na mij over de streep en zo pakte ik de winst in het jongerenklassement met 28" voor op de Amerikaan!!

EINDSTAND TOUR DES PAYS DE SAVOIE: 6e op 105 deelnemers

EINDSTAND BESTE JONGERE: 1e plaats
!!!! -------- (jongerentrui mee naar huis)

Ik kreeg een wel zeer originele trofee overhandigd door de organisatoren.
Super super super, wat een dag. Nagenoeg iedereen die over de meet rolde was een lijk, onvoorstelbaar!

Voor Beveren2000 een superweekend: 2 ritzeges, 2 dagen gele trui, de bergtrui, de combinétrui en de jongerentrui
Dit zie ik als de bevestiging van mijn 12e plaats van vorige week op Guzet-Neige tijdens de Ronde de l'Isard.
Na 3 weken in het rondencircuit de hebben gedraaid, doe ik het nu even wat rustiger aan en zal zaterdag waarschijnlijk de kermiskoers in Westouter betwisten.
Zo, tot zover dit ultralange koereurke, 'k hoop dat je je volop hebt kunnen inleven in het koersgebeuren naar de top van col du Glandon,

Met vele groetjes,

't koereurke Fabrice Naert


 

 
 
     
  't Koereurke - Editie 2008  
         
     
 
 
  Terug naar "De dag van de Glandon"