Fabrice Naert


Profiel


 
 

 
     
  Biografische notities - Mijn gegevens - Contact - Mijn club  
     
  Ik ben Fabrice Naert en ben intussen alweer bezig aan mijn 8e seizoen als renner.
Als klein manneke haspelde ik vroeger talloze kilometers af en het zag er dus naar uit dat ik hoe dan ook coureur zou worden…Toch hield ik mij in mijn jonge tienerjaren (10-13) enkel bezig met atletiek.
In die periode behaalde ik eens goud op het BK estafette te Nijvel en was verder ook nog een behoorlijk verspringer (6e op BK) en lange afstandsloper (zomer=piste, winter=crossen).
De wielermicrobe ( want mijn pa Filip heeft 13 jaar gekoerst vroeger),zat echter al lange tijd in mij. Samen met mijn pa deed ik toen eens een ritje en voilà, zo kwam het dat ik mijn eerste stappen in de wielrennerij zette.

In 2001 maakte ik mijn debuut bij de 13-jarige aspiranten. Mijn eerste wedstrijd te Izegem was meteen veelbelovend. Ik eindigde er 7e! Maar de week daarna sloeg het noodlot al toe: aangereden door een tractor, wat me 5 weken uit de competitie hield.Mijn terugkeer in het peloton was aangenaam verrassend: ik behaalde mijn allereerste overwinning in het Waalse dorpje Laneuville!Toen al was duidelijk dat mijn voorkeur duidelijk ging naar de geaccidenteerde parcours. Verder dat jaar behaalde ik nog vele ereplaatsen.

Het jaar daarop, bij de 14-jarigen, kon ik helaas niet zegevieren, maar behaalde ik talloze top-5 plaatsen, met daarbij een 7e stek op het PK te Beernem.Als eerstejaarsnieuweling (2003) mocht ik eenmaal het hoogste schavotje betreden en dit in Gistel, in het hol van de leeuw…Mijn opgang werd echter onderbroken door een vreselijke valpartij tijdens de afdaling van de nieuwe Kwaremont op training. Toch nog 11 maal in de 5 eerste en 21 maal in de 10 eerste, en ervaring opgedaan in grote wedstrijden zoals .Zoals Polleur en de klimkoersen in Harzé en Jemelle Herbeumont niet wegens val . In 2004 mocht ik 4 maal zegevieren. Driemaal in de maand mei (Dottenijs, Meulebeke en Luigne) en 1 x in juli (Rozebeke)
 
M
ijn mooiste herinneringen zijn echter mijn deelnames in de ‘Jugend Tour’ in OOSTENRIJK en het ‘Criterium Européen’ in Gr. H. Luxemburg. Daar ik in Oostenrijk ziek werd, kon ik mij revancheren in Luxemburg. Dat lukte me heel aardig, want ik behaalde een mooie 6e plaats in de eerste rit en mocht 2 dagen van de 3 pronken met de blauwe bergtrui. Uiteraard was ik ook in de wolken na mijn knappe 2e plaats in de klimkoers van Herbeumont. Ook mijn 6e plaats in de klimkoers van Harzé (weliswaar met slechte benen) was mooi. Verder nog een dertigtal top-tien plaatsen.

Voor 2005 werd ik als eerstejaarsjunior ingelijfd in de blauwe troepen van Sportgroep Maes Koksijde. Het werd een seizoen waarin ik veel ervaring kon opdoen in grote interclubs en tevens werd ik tweemaal geselecteerd door de Nationale ploeg. In de Classique des Alpes werd ik 31e – in de GP Ruebliland, een 3-daagse rittenkoers in Zwitserland, reed ik heel regelmatig en werd 12e in de eindstand van deze wereldbekerkoers. Mijn eerste zege bleef heel lang uit, maar op 31 augustus was het eindelijk zover…En wat voor zege! Ik klopte een mooi deelnemersveld in de klimkoers bovenop côte de Wanne, op mijn terrein! Bovendien werd ik eindlaureaat van de 3 klimkoersen (Herbeumont niet meegedaan, Harzé en Stavelot-Wanne).

2006 werd voor mij héél mooi! Vooreerst veranderde ik weer van ploeg en ditmaal versterkte ik samen met nog 8 andere West-Vlamingen de Balen-BC-garde. Het werd trouwens voor de ploeg in zijn geheel een boerejaar.Vooral Sven Vandousselaere zorgde voor vele binnen- en buitenlandse successen. Maar ook ik kon mijn steentje ruim dan bijdragen! Na eerst clubkampioen te zijn geworden, was het meteen raak in mijn eerste grote koers: de GP André Noyelle te Ieper.2 weken later won ik al mijn 2e grote koers met de GP van Dippach in Luxemburg. Daarna bleef ik aan constant niveau presteren, maar uitschieters bleven uit, mede door toenemende studeerstress. Na de examens kon ik er terug een ferme lap op geven: met een 2e plaats in de GP Patton in Luxemburg, rit- en eindzege in Tour du Valromey-Ain in Frankrijk, 4e plaats in Luik-La Gleize, 2e plaats in Ronde des Vallées in Frankrijk, 4e plaats in Remouchamps-Ferrières-Remouchamps en een 5e plaats in de Tour d’Istrië in Kroatië zette ik een prachtige zomer neer. Tussendoor behaalde ik ook nog 2 regionale successen, telkens in Wallonië.

Door deze mooie prestaties kreeg ik het vertrouwen van één der beste beloftenteams van België: Wielergroep Beveren2000. 

Als nieuwkomer bij de beloften wou ik enkele flitsen laten zien van mijn (klimmers)mogelijkheden. Na een mooie 12e plaats boven op Guzet Neige in de Tour de l'Isard, deed ik het uitstekend in de Tour des Pays de Savoie. Ik werd er zowel 6e in de laatste rit met aankomst op de legendarische col du Glandon als in de eindstand. Als extraatje mocht ik de witte trui van beste jongere mee naar huis nemen. Verder werd ik ook nog 7e in de interclub van Beyne-Heusay. Voor de rest werd het een jaar met de nodige tegenslagen. Niet minder dan 5 keer maakte ik kennis met het asfalt, wat op de duur fysiek begon door te wegen, waardoor verdere mooie prestaties uitbleven. Desondanks heb ik in 2007 als neobelofte veel ervaring opgedaan die me de volgende beloftenjaren van pas kan komen.
Vanaf 2009 combineer ik studie en wielrennen bij de beloftenformatie Chambéry Cyclisme Formation.

 

Mijn gegevens

Fabrice Naert

° 19/01/1988
Adres in België:
Deinzesteenweg 135
8700 Tielt


Club: Chambéry Cyclisme Formation

Contact

 

 

 

 
         
     
 
 
  Terug naar de Dag van de Glandon  
  Terug naar Fabrice- On line