Het Hart van Bitossi
De wielerbladzijden van Paul Rigolle...

wieltje.gif (9582 bytes) wieltje.gif (9582 bytes) wieltje.gif (9582 bytes) wieltje.gif (9582 bytes) wieltje.gif (9582 bytes) wieltje.gif (9582 bytes)  

Citaat/Citaten 

 


De verzamelaar verzameld...
 
Gelezen op de Website van Tim Krabbé:
Vraag: Waarom koos u met uw wielrennen voor het lijden? U kon er immers haast geen geld mee verdienen en het kost toch ook veel tijd. Was u verliefd op wielrennen?
Antwoord: Dat is precies het woord. Een paar maal in je leven overkomt het je dat je plotseling, zonder enige overweging weet: Dit wil ik. Ik heb dat gehad met schaken en met wielrennen, en met een paar vrouwen. Je weet dat je er alles voor over zult hebben, zonder nog te weten, te kunnen weten, wàt het eigenlijk is. Een citaat uit mijn verhaal Meester Jacobson: 'Het moment was er nog waarop hij twee jongens had zien schaken en er een explosie van zekerheid was geweest dat hij dat ook wilde, altijd, wat het ook zou blijken te zijn.'
-->  Tim Krabbé

“Er blijven twee problemen in het wielrennen: groeihormoon en bloeddoping.”
(Domo-Farm-Fritesploegdokter Yvan Vanmol in Het Laatste Nieuws van Za 26/1/2002, opgetekend door Marc Ghyselinck)…
...

“De narcoticabrigade die in de Giro binnenviel, heeft bij geen enkele dokter doping gevonden. Alleen bij renners. Wanneer op 150 of 160 renners, tien of vijftien de kluit willen belazeren, is dat een normale doorsnede van de maatschappij. Zijn het er tachtig of honderd, zoals wordt beweerd, dan zitten we met een serieus probleem. Maar zoveel zijn het er niet.” (Domo-Farm-Fritesploegdokter Yvan Vanmol in Het Laatste Nieuws van Za 26/1/2002, opgetekend door Marc Ghyselinck)
...

 “Zoals mijn vader altijd zei: “Hak je een varken zijn staart af, dan wordt het nog geen schaap”. Ik herinner mij een opmerking van Marc Madiot in 1991, het jaar waarin de uit Mayenne afkomstige renner voor RMO zijn tweede Parijs-Roubaix in de wacht sleepte. Richard Virenque was toen nog maar een neoprofje dat overal zijn neus in stak. Zozeer speelden zijn nieuwsgierigheid en zijn drang om zoals de groten te doen hem parten. In het voorjaar, toen we in Gruissan op stage waren had Madiot hem in het bijzijn van Lino en Caritoux eens gezegd: ‘Mijn beste, jij zal nog eens eindigen als een verwarmingsketel” - in minder hermetische bewoordingen: als een dopingfanaat. Pag. 92, Slikken&Prikken, Willy Voet.
...

  
  Terug naar Het hart van Bitossi

©Alle teksten Paul Rigolle 2003-2006 - Contact

 

 

              
FastCounter by LinkExchange