woensdag, oktober 29, 2008

Teveel

Mannen als Ben Krabbé mogen dan al eeuwen aan hun jaartje teveel bezig zijn, als er één iemand is waarvoor we geen greintje angst hebben dat het in 2009 wel ‘ns zijn jaar en plus zou kunnen worden dan is het good old Rambo wel. Topsport Vlaanderen vond dat er voor een Ancien als Niko Eeckhout geen plaats meer in de rangen was. Bij de Kelly’s weten ze gelukkig beter. Al zal de broederliefde waarmee Tom en Bruno Eeckhout als sponsors mee in het An Team Sean Kelly-project stappen, aldaar wel voor een bijkomende win-win-glimlach op de gezichten zorgen. In elk geval, we duimen nu al - maanden op voorhand - op een mooi en vooral waardig afscheidsjaar, Niko. Een jaar zonder veel duikelingen in de graskant en af en toe, zonder het met zoveel woorden te vragen, een kleine stunt!

Labels: ,

zaterdag, augustus 25, 2007

Puntjes...

Dat we daar, dark times or not, zeer veel ouderwets wieler-plezier aan blijven beleven, zie! Of... hoe een foto als die van hieronder, in staat is om na lange periodes van tegenspoed toch maar weer de laatste puntjes op de i te zetten!


Declercq gewinnt Auftaktetappe in Ahlen
Tim Declercq wint eerste rit van de Münsterland-Tour

© foto: Münsterland-tour-site

Labels: ,

dinsdag, juni 19, 2007

Sms

Sms van de dag:

“Volderke is fantastisch! Cunego deraf rijden! Is dit wel echt!”

Ronde van Zwitserland 2007 - Rit 3 - Aankomst in Malbun

Labels:

vrijdag, juni 15, 2007

Performance

Een update bij mijn vorig Seeldraeyersbericht die na de Dauphiné-rit met aankomst op de Ventoux nogal kan tellen:

Coté belge c'est Kevin Seeldraeyers qui est l'auteur de la meilleur performance Belge : 21 eme au terme de l'ascension de ce Mont Ventoux qui fait rêver!
Rappelons que le protegé de patrick lefevere est néo-pro, est âgé de 20 ans et que sans ce saut de chaîne avant hier qui sait ce qu'il serait advenu.


Bron: Velowallon.be

Labels: ,

dinsdag, juni 12, 2007

Sneu

Je zult maar meemaken wat vandaag Kevin Seeldraeyers overkwam. Nadat hij in de voorbije maanden in zijn allereerste profjaar al meteen 5° was geworden in de aartslastige Tour of Georgia en enkele weken geleden ook al als 19° was geëindigd tussen de brommertjes in de Ronde van Catalonie, was Kevin vandaag goed op weg naar een nog grotere stunt. Op tien kilometer van de aankomst reed hij in de tweede rit van de Dauphiné Libéré samen met Christophe Moreau en José Antonio Redondo onbedreigd richting finish in Saint Etienne. Ouwe taaie Christophe Moreau (35) verkeerde duidelijk in een superdag. Maar onder het oog van de camera’s werd in volle finale duidelijk dat Seeldraeyers nauwelijks voor de ouwe rot onder deed. De derde metgezel, de Spanjaard van Astana, José Antonio Redondo, die nog geen meter kop had gedaan leek niet veel meer te zijn dan een pakje ballast. En dan gebeurde – Murphy zou Murphy niet zijn - wat je niemand toe kunt wensen. Met nog amper 6 kilometer te gaan knapte Seeldraeyers’ ketting middendoor. Weg stunt. Weg bloemen. Om je kader met heel lange tanden op te vreten. Achteraf zat Kevin Seeldraeyers in Saint Etienne met het hoofd weggedoken tussen de schouders. Al moet hij nu al één reuzetroost hebben. De jeune premier van Quick Step is amper drie maand beroepsrenner en er is nu al niemand meer die er nog aan twijfelt dat hij er op een goeie dag in slaagt om in de bergen iedereen naar huis te rijden. Benieuwd hoelang en hoever Kevin Seeldraeyers donderdag al meekomt op de Mont Ventoux.

Extern:
Meesterlijke Moreau, sneu voor Seeldrayers
Thuissite Dauphiné-Libéré
Kevin Seeldraeyers bij Sportwereld
De wet van MurphyUpdate (Vr 15/06/2007)
Een update die kan tellen:

Coté belge c'est Kevin Seeldraeyers qui est l'auteur de la meilleur performance Belge : 21 eme au terme de l'ascension de ce Mont Ventoux qui fait rêver!
Rappelons que le protegé de patrick lefevere est néo-pro, est âgé de 20 ans et que sans ce saut de chaîne avant hier qui sait ce qu'il serait advenu.


Bron: Velowallon.be

Labels: ,

woensdag, april 18, 2007

Telwerk

Marc Wauters en het betere telwerk… Zei de pas afgetreden wielersoldaat, en inmiddels boegbeeld van de nieuwe Limburgse wielerschool, na afloop van de koninklijke sprint die de 100° editie van de Grote Scheldeprijs in Schoten afsloot: “Ja wadde, die Mark Cavendish… 22 jaar pas… En al meteen Robbie McEwen kloppen… Er zijn er niet veel die dat kunnen…"
Nee, Marc”, repliceerde die andere soldaat van vele Vrt-veldslagen, Renaat Schotte, “Cavendish is geboren op 21 mei van 1986, dus is ie pas twintig. Wordt straks in mei wel 21…” “Nee toch”, pruttelde Marc nog even tegen, “we zijn toch in 1997, dus…"
De co-commentaar bij de Scheldeprijs leverde Marc Wauters voor zijn eerste keer al keurig af. Nu alleen nog wat oefenen in het betere telwerk. En als het even kan ook nog die klok wat bijstellen.

(Notitie bij de 100° Scheldeprijs in SchotenWoe 18/4/2007)

Labels:
referer referrer referers referrers http_referer