vrijdag, maart 21, 2008

Spelletjes

Ik heb het nog altijd een beetje moeilijk met het fameuze leenwoord maar een goeie “quote” kan er bij de Bitossi’s altijd wel in. Deze van ouwe gabber Philip Hoorne bijvoorbeeld:

'Ik ben gefascineerd door iedereen en alles wat een middelvinger opsteekt naar de ernst van het leven. Mannen (of vrouwen) die om het snelst van punt A naar punt B fietsen, da's toch schitterend onbeduidend. En daar heeft zich dus een hele cultus rond gevormd, rond iets wat eigenlijk een spelletje is: hard op de trappers duwen. Die renners leven in hun eigen minimaatschappij en het publiek is dol op dat brood en die spelen. Anderzijds ben ik ook van mening dat wie het spelletje saboteert, door bijvoorbeeld doping te nemen, er onverbiddelijk uit moet. Wat in de atletiekwereld is geschied met Marion Jones, namelijk dat ze in alle erelijsten werd gewist en haar medailles moest inleveren, juich ik alleen maar toe. Spelletjes zijn niet om te lachen.'

Uit een Interview van David Troch met Philip Hoorne - Humor is een raar dingMeandermagazine. Philip Hoorne is ook medewerker aan het eerste nummer van Het Buitenblad dat onlangs bij Roularta-books is verschenen.

Labels:

zondag, februari 10, 2008

Het Buitenblad-nummer 1Op maandag 18/2/2008 wordt in het Roeselaarse Wielermuseum het allereerste nummer van “Het Buitenblad” voorgesteld. “Het Buitenblad”, een uitgave van Roularta-Books, is het nieuwste literaire wielerblad dat hardop op de pedalen loopt om op termijn een volwaardig Vlaams broertje van het onvolprezen NederlandseDe Muur” te worden. Voorstelling op 18/2/2008 in het Wielermuseum om 19:00 u. U komt toch ook!

Labels: , ,

vrijdag, december 22, 2006

Iemand zin?

Winter is om te lezen. Winter is om te noteren wat men leest bij anderen:

Diegene die het boek 'de renner' hebben gelezen van Tim krabbé - en elke wielrenner, of men nu prof of wielertoerist is, heeft maar één excuus om dit niet te doen, namelijk niet kunnen lezen - zullen zich niet verwonderd afvragen waarom deze titel is gekozen voor een hoofdstukje dat een poging zal doen om een verband, een symbiose te zoeken tussen wielrennen enerzijds en proza anderzijds. Is het zo dat er een kruisbestuiving bestaat tussen beiden ? Is een ongeëvenaard duel tussen twee renners op de flanken van de Mont Ventoux een garantie voor Expressies in Mooie Letteren ? Wordt men literair lyrisch omwille van het met de fiets overwinnen van de paterberg ?
Ik denk van wel. Maar aangezien ik geen schrijver ben laat ik dit hoofstukje volledig open voor jullie. Laat jullie maar eens volledig gaan en stuur mij jullie stukjes, schrijfsels, impressie, goede links, ... maar op.


Iemand zin?

Vindplaats:
Nec plus ultra. Het leven zoals het is, ... bij de waod.
Afdeling - de Renner

Labels:
referer referrer referers referrers http_referer