maandag, februari 22, 2010

Ontbolstering

Down under, Qatar, Mallorca, Oman ("renners op de Kreefskeerkring!"), Algarve…

Nu de schaverdijners in het Veld het vriesvak van modder en moes een halfjaar voor bekeken houden, verklaren we eindelijk ook onze eigen mooie wielerwinterslaap voorbij. Tweeduizend en tien, here we come! Het eerste gewin van het nieuwe jaar is al vastgelegd. De nieuwste tendenzen zijn ons niet ontsnapt. Een open vraag daarbij om mee van start te gaan: wordt dit het jaar van de grote ontbolstering van de Nieuwe B’s. Boasson Hagen, Burghardt, Breschel en … Bakelants. In elk geval wordt het deze week nog een heus karwei om ze alle vier naast Ballan, Boonen (jawel die B’s alweer), Gilbert, Cancellara, Hoste en andere Ben Hermans’sen in één en dezelfde Megabikeploeg te krijgen. Maar voor het zover is mag ik u natuurlijk al wel wijzen op het bestaan van een zo goed als onmisbaar boekwerkje dat u daarbij hard op weg kan helpen: de Wieleragenda 2010. Alom verkrijgbaar maar vooral ook in het Roeselaarse Wielermuseum (eindelijk sinds enkele weken beschikkend over een volwaarige nieuwssite...) en in het – no balls no glory - Centrum Ronde van Vlaanderen. Wordt vervolgd, dit wielerjaar! En, laat het ons hopen, met heel veel... glans en glorie.


Labels: , , ,

dinsdag, januari 22, 2008

Beest

Terwijl ons Justine straks in Melbourne tegen Maria van de Opperste Glamour dé vooruitgeschoven finale van de Australian Open speelt, kunnen we hier al terugblikken op de eerste rit van de Tour Down Under. Die blijkt in een massaspurt te zijn gewonnen door thuissprinter Mark Renshaw van Crédit Agricole. Er zijn geen seizoenen meer in het wielrennen! Nog is niet eens uitgemaakt wie in Treviso wereldkampioen Cyclo-cross geworden is (hij die Lars Boom klopt, tiens) of in Adelaide is het nieuwe wegseizoen al van start gegaan. Zomer in Australië! Het is niet de echte reden waarom een aantal renners de lange jetlag hebben getrotseerd. Enkel en alleen omdat ie sinds dit jaar bij de Protour hoort is de Tour Down Under voor een aantal profploegen een verplicht nummer. De Australische organisatoren sparen kosten noch moeite om iedereen in de watten te leggen maar helemaal aantikken wil deze Tour van ginderachter nog altijd niet. Het kroonstuk van de race, de beklimming van Willunga Hill in rit 5 , is een helling die in de Ronde van Vlaanderen wellicht niet eens op de wedstrijdkaart staat. Eén en ander bewijst al helemaal vooraan het nieuwe wegseizoen wat er met de Pro Tour aan de hand is. Wie maar even richting nieuwe kalender kijkt weet hoe droef het intussen met het ouwe geesteskind van pronkjonker Hein Verbruggen is gesteld. Niks geen Tour, Giro of Vuelta meer. Weg Milaan-San Remo, La Doyenne, Parijs-Nice... Maar wel, tja wel de Tour Down Under. Het zegt alles over hoe het tegenwoordig ook op bestuurlijk vlak met het hedendaagse internationale wielrennen is gesteld. Al hopen we uiteraard wel met jou dat het in 2008 een beest van een koersjaar wordt.

Labels: ,

donderdag, december 27, 2007

Kortedrank

Aan geestrijke eindejaarsquotes geen gebrek dezer dagen:

"In de beginjaren organiseerden we steevast op de laatste dag van het jaar", vertelt Daniel Maertens van de Torhoutse Sylvesterveldrit. ‘Van een ‘kortedrank’-cross evolueerden we naar een 'champagne'-cross. Omdat veel mensen ’s avonds in hun eten vielen, leek het ons verstandiger om enkele dagen vroeger te organiseren. Onze Sylvestercross kan je vergelijken met de sfeer van op Koolskamp Koerse. De mensen zijn in feeststemming. Moeders bereiden thuis het feest voor en dan hebben ze liever dat manlief de deur uit is."

Organisatoren Daniël Maertens en Eric Snauwaert zijn trots op hun 25ste editie - Het Nieuwsblad - Do 27/12/2007

Vandaag: overal en op alle zenders: de 25ste Sylvestercross op het Domein d’Aertrycke in Torhout. Er rijdt dit jaar slechts 1 uitgesproken favoriet mee: Klaas Vantornout! Wedden dat diens achtertuin vandaag - mét of zonder winst - niet groot genoeg zal zijn?

Labels: ,
referer referrer referers referrers http_referer