maandag, oktober 13, 2008

Eindelijk!

Men zal geen wielergeneraties met elkaar vergelijken! Noch coureurs! Toch durven we wel ‘ns nadenken over wat het resultaat zou zijn geweest als op het lichaam van Frank – VDB - Vandenbroucke het hoofd van Philippe Gilbert had gestaan? Het is een nodeloze vraag want laten we Gilbert maar zijn wie hij is.
Laten we hem maar in zijn eigen branderige lichaam zitten. Dat is allang voldoende. Wie gisteren, kort na vijf uur in de namiddag, niet van het veldrijden in Ruddervoorde – de eerste grote cyclocross van het seizoen was om vijf uur begonnen - durfde weg te zappen, heeft wat gemist. Eindelijk! Eindelijk was, wie er van overtuigd was dat het vroeg of laat ook een keer zou gebeuren, er ook getuige van! Dat Philippe Gilbert aan het eind van een grote klassieker eindelijk ‘ns van iedereen de maat zou nemen! Als Flandrien per ongeluk in een Waalse verpakking terechtgekomen levert de ijzervreter uit de Ardennen in elke koers spektakel. Van Down Under op Willunga Hill, over de Poggio, in de finale van Gent-Wevelgem, op weg naar Luik tot helemaal op de Avenue Grammont in Tours. Aan Philippe Gilbert valt een vol wielerjaar plezier te beleven. De man uit Havelange (en Monaco straks) leeft zich elk jaar uit in bijna netzoveel Chasse Patat-achtige ondernemingen als er wedstrijden zijn. Dat zo’n jongen dan ook eindelijk ‘ns op het hoogste podium van een wereldbekerwedstrijd mag staan, kunnen we enkel maar als een erg verstandig gebaar van de wielergoden interpreteren. Philippe Gilbert kan niet alle grote klassiekers winnen. Neen. Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije zullen allicht altijd, zelfs mét Dirk De Wolf, wat te hoog gegrepen zijn maar de meeste andere grote wedstrijden - WK incluis Rodrigo! - vallen perfect binnen zijn mogelijkheden. Op de wielerranglijst aller tijden is onze man uit de Ardennen met zijn 26 nu al voorbij een respectabel man met een volle wielercarriëre achter de rug als Marc Wauters geschoven. Het wil wat zeggen!

Labels: , ,

maandag, september 22, 2008

Hotton

Gisteren ging in Hotton met de Gp Joseph Bruyère de laatste manche van de Topcompetitie U27-2008 voor beloften en E.zc door. Na 170 km spurtte een heel mooi duo voor de overwinning. Thomas De Gendt won voor … Thomas Degand. Of hoe twee talentvolle beloften met nét niet dezelfde naam over de taalgrenzen heen een ontsnapping tot een goed einde kunnen brengen. Misschien moeten die intriest-verscheurde inlandse politici van ons daar maar ‘ns een voorbeeld aan nemen.

Labels: ,

zaterdag, november 17, 2007

Indruk

Waarom toch kan ik mij steeds minder van de indruk ontdoen dat Markus Fothen gelijk heeft?

Labels: ,

woensdag, juli 25, 2007

Une histoire

Uit het nieuws (4):

" John Gadret, de Franse veldrijder in de Tourploeg van AG2R die in hetzelfde hotel gelegerd was, zag om half vijf in de namiddag plots Vinokourov het hotel verlaten. Langs de tuin en door de struiken aan de achterzijde, nota bene. Hij zag Vinokourov in een gewone auto stappen en wegrijden. Gadret stelde er zich weinig vragen over. 'Une histoire d'amour', dacht hij. Want van het gezicht van de Kazach was, zoals gewoonlijk, weinig af te lezen. Pas later in de namiddag werd ook hem duidelijk waarom Vinokourov spoorslags en in het geniep vertrokken was."

Uit het bericht “En toen stond de Tour stil.”. De MorgenWoensdag 25 juli 2007


Labels: ,
referer referrer referers referrers http_referer