vrijdag, april 03, 2009

Curiosum

Alfa en Omega… Het marsmannetje. De bolide van Man. De kleine cowboy… Men blijft Mark Cavendish met al die belachelijke bijnamen veel onrecht aandoen. Ook na zijn sublieme sprintoverwinning in Milaan-Sanremo behandelt men hem nog altijd als… een curiosum. Niets is nochtans minder waar. Niets is minder op Cavendish van toepassing dan het begrip curiosum. Is men dan glad vergeten dat, als het verleden jaar aan hem gelegen had, hij na de Giro ook nog de Tour zou hebben uitgereden. Men moest hem bijna van zijn fiets afhalen, want opgeven staat niet in de man zijn Manx-woordenboek. Het is niet helemaal realistisch, ik weet het, maar eigenlijk had men hem komende zondag ook al moeten afzetten. Nee, nog niet aan de laatste flauwe 200meter-bocht in Meerbeke, da’s pas voor binnen enkele jaren, maar gewoon daar op het startpodium in Brugge. Hij zou er fantastisch hebben op gepast, onze Cav, op dat podium. Nu zal hij, zo stel ik mij voor, ergens noodgedwongen handenwringend bij het televisietoestel achterblijven… Op één of andere anonieme hotelkamer. Wachtend om dan maar van lieverlede midden volgende week zijn gram te halen in Gent-Wevelgem. Mark Cavendish hoort nochtans thuis in de Ronde van Vlaanderen zoals - kat zonder staart - een motorrijder op Man. Té jong? Niks te jong! Liet hij woensdag na zijn sprintzege in de tweede rit van De Panne in Sportwereld immers zelf ook al niet de navolgende mooie (én stichtende) zinsnede noteren:

"Dit was de gevaarlijkste spurt die ik ooit reed'... 'Werkelijk iedereen dacht vandaag te kunnen winnen. Die jonge gasten verslonden zoveel energie om juist geplaatst te raken dat ze daarna doodvielen. Ach, eigenlijk kan ik ze niets verwijten. Toen ik jong was, reageerde ik net zo."

En dan te beseffen dat Mark Cavendish, straks op 21 mei... zelf al 23 wordt. Dé wonderlijke snotneus!

Extern:
Thuissite Mark Cavendish en Cavendish-ipedia
Citaat: Sportwereld – Do 2/4/2009 - Mark Cavendish snapt Boonen en Bennati niet

Labels: , , ,

vrijdag, maart 07, 2008

De koorts die komt

Dat we Flandriens zijn, dat willen we hier geweten hebben! Al mag Lichtvoetigheid (merk die Mooie hoofdletter!) ons af en toe ook wel parten spelen. Niettemin is het ons hier niet ontgaan dat – nu dankzij een Flandrien die per ongeluk diep in de Ardennen woont, de kop er helemaal af is - de Ronde-koorts alweer danig aan het stijgen is. We zien dat ze hier in de buurt - vergeef het hen - al aan het aftellen zijn! Nog exact dertig dagen en we zitten in de vroege ochtend op het terras van Craenenburg alweer naar een glimp van de Ronde van Vlaanderen-strijders te speuren… Zo vlug gaat dat in zijn werk, dat voorjaar. Laten we maar niets aan het toeval overlaten en er elk moment van genieten, moeten ze ook op de Nacht der Flandriens hebben gedacht. De Ronde van Vlaanderen-site werd dan ook grondig herwerkt en bevat niet minder dan vier sites ineen. De Ronde-site geeft alle informatie over parcours, erelijst, historiek enz. van de Ronde. De CRVV-site biedt alles over het Centrum Ronde van Vlaanderen. De Rondeshop-site dient dan weer als heuse internetwinkel en op de RondeToerisme-site kan Michel Wuyts alle informatie voor dooie momenten opsnorren dat het niet mooi meer is. Het is niet niks. Vier sites ineen! Voor wie nu al niet genoeg koude washandjes voorhanden heeft om De Koorts Die Komt te bestrijden!

Extern: Ronde van Vlaanderen-site nieuwe stijl.

Labels:
referer referrer referers referrers http_referer