vrijdag, maart 21, 2008

Spelletjes

Ik heb het nog altijd een beetje moeilijk met het fameuze leenwoord maar een goeie “quote” kan er bij de Bitossi’s altijd wel in. Deze van ouwe gabber Philip Hoorne bijvoorbeeld:

'Ik ben gefascineerd door iedereen en alles wat een middelvinger opsteekt naar de ernst van het leven. Mannen (of vrouwen) die om het snelst van punt A naar punt B fietsen, da's toch schitterend onbeduidend. En daar heeft zich dus een hele cultus rond gevormd, rond iets wat eigenlijk een spelletje is: hard op de trappers duwen. Die renners leven in hun eigen minimaatschappij en het publiek is dol op dat brood en die spelen. Anderzijds ben ik ook van mening dat wie het spelletje saboteert, door bijvoorbeeld doping te nemen, er onverbiddelijk uit moet. Wat in de atletiekwereld is geschied met Marion Jones, namelijk dat ze in alle erelijsten werd gewist en haar medailles moest inleveren, juich ik alleen maar toe. Spelletjes zijn niet om te lachen.'

Uit een Interview van David Troch met Philip Hoorne - Humor is een raar dingMeandermagazine. Philip Hoorne is ook medewerker aan het eerste nummer van Het Buitenblad dat onlangs bij Roularta-books is verschenen.

Labels:
referer referrer referers referrers http_referer