dinsdag, juni 12, 2007

Sneu

Je zult maar meemaken wat vandaag Kevin Seeldraeyers overkwam. Nadat hij in de voorbije maanden in zijn allereerste profjaar al meteen 5° was geworden in de aartslastige Tour of Georgia en enkele weken geleden ook al als 19° was geëindigd tussen de brommertjes in de Ronde van Catalonie, was Kevin vandaag goed op weg naar een nog grotere stunt. Op tien kilometer van de aankomst reed hij in de tweede rit van de Dauphiné Libéré samen met Christophe Moreau en José Antonio Redondo onbedreigd richting finish in Saint Etienne. Ouwe taaie Christophe Moreau (35) verkeerde duidelijk in een superdag. Maar onder het oog van de camera’s werd in volle finale duidelijk dat Seeldraeyers nauwelijks voor de ouwe rot onder deed. De derde metgezel, de Spanjaard van Astana, José Antonio Redondo, die nog geen meter kop had gedaan leek niet veel meer te zijn dan een pakje ballast. En dan gebeurde – Murphy zou Murphy niet zijn - wat je niemand toe kunt wensen. Met nog amper 6 kilometer te gaan knapte Seeldraeyers’ ketting middendoor. Weg stunt. Weg bloemen. Om je kader met heel lange tanden op te vreten. Achteraf zat Kevin Seeldraeyers in Saint Etienne met het hoofd weggedoken tussen de schouders. Al moet hij nu al één reuzetroost hebben. De jeune premier van Quick Step is amper drie maand beroepsrenner en er is nu al niemand meer die er nog aan twijfelt dat hij er op een goeie dag in slaagt om in de bergen iedereen naar huis te rijden. Benieuwd hoelang en hoever Kevin Seeldraeyers donderdag al meekomt op de Mont Ventoux.

Extern:
Meesterlijke Moreau, sneu voor Seeldrayers
Thuissite Dauphiné-Libéré
Kevin Seeldraeyers bij Sportwereld
De wet van MurphyUpdate (Vr 15/06/2007)
Een update die kan tellen:

Coté belge c'est Kevin Seeldraeyers qui est l'auteur de la meilleur performance Belge : 21 eme au terme de l'ascension de ce Mont Ventoux qui fait rêver!
Rappelons que le protegé de patrick lefevere est néo-pro, est âgé de 20 ans et que sans ce saut de chaîne avant hier qui sait ce qu'il serait advenu.


Bron: Velowallon.be

Labels: ,
referer referrer referers referrers http_referer