donderdag, april 17, 2008

Hersenen

Hersenen verkiezen dure wijn boven goedkope - 17/04/2008 10:03:32

RIJSWIJK - Onze hersenen waarderen dure wijn meer dan goedkope. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Stanford Universiteit.

Het deel in de hersenen dat plezier ervaart, blijkt actiever wanneer proefpersonen denken dat ze dure wijn drinken in plaats van goedkope. Dat meldt het Nederlandse Quest Magazine.

Verstandige dingen die hersenen!

ivb (anp)
Vindplaats: Het Volk, 17/4/08


Labels:

zondag, december 02, 2007

Details

Bericht aan Ryam (2)

"De uitgave 2008 zal een kalendarium hebben met een looptijd van 29 november 2007 tot en met 28 januari 2009;de Weekly is met dit kalendarium dus weer een echte 14 maands-agenda !"

Die van Ryam zijn mannen (en vrouwen) van stavast. Een kalendarium over veertien maanden! Er is geen woord van gelogen. Verleden jaar liet ik mij - vervuld van een lichte dosis detailkritiek - nog ‘ns gaan, dit jaar is alles vergeven en vergeten. Om maar te zeggen dat ik, lang voor dit Kipling-land een noodregering heeft, dankzij Ryam, ik zeg het niet extreem luid maar toch met de nodige kracht, al aan het nieuwe jaar ben begonnen! Ik ben niet ziek maar het zachte, oeverloze meesmuilen op mijn eigen gezicht om hen die straks eindejaars en inderhaast nog een agenda voor 2008 bij elkaar moeten scharrelen, dat, dat wil ik (samen met mijn weekly) niet meer missen.

Details matter
!

Bericht aan Ryam (1) stond hier...

Labels: ,

zaterdag, november 17, 2007

Ballotage

(Uit de mailbox van de dagen)

O neen, het gaat niet over een tromperie of over een (flauwe) plaisanterie maar je hebt, echt waar, weliswaar geen superbe villa gewonnen in Abidjan, maar toch maar mooi een mooi bedrag van 72500 euros groot. Tot jouw aimable attention heeft het mailbericht jou al vanmorgen vroeg bereikt. Dat dat zo is omdat het zo moet zijn! Dat je één van de fysieke of morele personen bent die met een lot werd opgescheept, gerust en wel, noteer het maar. En wees gerassureerd. In jouw geval heeft die ballotage toch echt wel mooi zijn werk gedaan. En indien je jou le déplacement niet zou kunnen permitteer, komt Un Notaire jou wel verlossen uit jouw leed. Een protocol van sécurité is ge-etablird om te vermijden dat men reclameert vanwege quelques personnes die zonder scrupules zijn. In het geval dat u uw cheque verzilvert tekent u natuurlijk wel een Attestion sur Honneur. Met eigen hand geschreven en verzorgd. Daarom ook is primordiaal en niet van het grootste belang gespeend om dit bericht te houden confidentieel maar onze félicitations, wel die heeft u natuurlijk wel...

En o ja, dat je van ons ook nog de warme groeten hebt, dat moet er chaleureusement ook nog bij!

(In de reeks: Op een dag - het zou mij geen haar verbazen - maakt een email mij nog eens rijker dan ik voordien al was!)


Labels: ,

maandag, juli 02, 2007

O kijk

(Citaat/Citaten)

Gehoord aan de schoolpoort:

"O kijk, die meneer is ook nog mijn papa geweest... En 't was een hele leuke..."

Met dank aan Dirk V.G. voor de mededeling.

Labels: ,

zondag, december 24, 2006

Jack

All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy
All work and no play makes Jack a dull boy


Kubrick-expo in het Gentse Caermersklooster,
zaterdag 23 december 2006


Labels:

donderdag, december 21, 2006

Bericht aan Ryam


Graag, en voor alle duidelijkheid, mijn waarde Ryam-directie, eerst even zeggen dat ik sinds jaar en dag een gebruiker ben van één van uw onvolprezen producten. De jaarlijkse “Weekly” bij u aan huis gemaakt (of indien niet aan huis dan toch, naar ik veronderstel ergens verweg in uw opdracht) is mij, hoewel geen Moleskine, al in lengte van dagen naar het leven en op het lijf geschreven. De foto die ik – groot liefhebber van het zelfgespannen en onvolmaakte beeld – hier heb ingestopt, liegt er niet om. U zult begrijpen dat de foto alleen bewijst wat ik beweren wil. Moeiteloos en gulhartig schreef ik mij de voorbije jaren in de beste Ryamtradities in. Uw eigen credo’s leken wel de mijne:

"By buying a Ryam diary you own one of the best diaries in the world which is as much of a fashion accessory as an every day tool. Ryam diaries are made to the highest production standards using only the best materials."

Geen woord, ik wil het zweren, was ervan gelogen. Tot op de dag van vandaag er aan het eind van dit gebroken Bush- en Landisjaar, iets is dat mij van de lever moet. Altijd al viel ik - ik die mij liever een van-week-tot-week-mens dan een dag-in-dag-uit-mens wil noemen - voor de particuliere charme van het Ryam-begin. Elk van uw agenda’s, of toch in elk geval de Weekly, zo staat het in mij gegrift, begon tot voor kort elk jaar vanaf die mooie datum van 15 november. Een knap surplus, een weelde voor iemand die zoals ik als een Nachtwacht over de weken waakt… Altijd al was het mij een genoegen om niet zoals elke andere loser van een sterveling dat vervloekte, opgefokte einde van het jaar af te moeten wachten om al opnieuw te kunnen beginnen… Nee, bij mij lag het anders. Nog voor in november de eerste kerstkloon aan de daken hing, had ik het einde al gehad… Alleen dit jaar… Tja, de wikkel, die is er nog wel. Nog altijd even wervend luidt het:

Details matter. Weekly 6T.14 maanden – 14 months – 14 Monaten – 14 moisLeeslint – ribbonmarker – Lesezeichen – signetHoekperforatie – corner perforation – Eckperforation – coins perforés

Maar wat blijkt dit jaar bij het openslaan… Leeslint en hoekperforatie zijn gebleven maar hoe je ook zoekt of keert die veertiende maand vind je dit jaar niet meer terug… Hoe hard je ook schudt, het sneeuwdoosje van de tijd wordt er niet voller op. De Weekly die ik in handen hou gaat dit jaar pas in op 14 december 2006… Een schok is het. Een rilling vol ongeloof vaart doorheen de man die aan zijn laatste zekerheden als aan de relikwie van een Carpano-truitje hecht…

Graag wil ik hopen, mijn beste Ryam, dat dit geen permanente ingreep is. Dat dit geen besparing, maar enkel zo’n heel klein akkefietje is dat we volgend jaar vergeten zijn. Want volgend jaar, mijn beste Ryam, wil ik - altijd al een groot talent gehad om blij te zijn met een dooie mus - graag die verloren maand terug. En als dat niet lukken zou doe die Weekly’s details matter - dan toch maar meteen een andere wikkel om.Met tijdsbestendige
en toch nog zeer bezorgde groet,


P.R.Extern:
de “weekly”, één van de producten van Ryam.nl
Moleskine
bij Brepols en elders.Update 04/01/2007
Ondertussen dient gezegd dat Ryam een bedrijf naar mijn hart wil blijven. In een vriendelijk mailtje vernam ik immers wat volgt:

"De uitgave 2008 zal een kalendarium hebben met een looptijd van 29 november 2007 tot en met 28 januari 2009;de Weekly is met dit kalendarium dus weer een echte 14 maands-agenda !
Het spijt ons dat de 2007 niet helemaal aan Uw verwachtingen voldoet, maar wij hopen van harte dat U desondanks met veel plezier uw Weekly 2007 zal blijven gebruiken.
De Weekly 2008 zal weer tijdig beschikbaar zijn !
.

Als dat geen mooi nieuws is om te bewaren!

Labels:

woensdag, december 06, 2006

Het rijden over daken

Het rijden over de daken gaat waarschijnlijk terug op de Germaanse oppergod Wodan, die deze kunst ook beheerste. Nicolaas' uiterlijk zou ook overeen komen met het uiterlijk van Wodan. Meer sinterklaastradities lijken af te stammen van Germaanse tradities. Tijdens het Germaanse zonnewendefeest vroegen jonge meisjes aan Wodan een afbeelding van hun nog onbekende toekomstige geliefde; tegenwoordig zijn dat de speculaaspoppen ('vrijers'). Het gooien van cadeaus in schoorstenen zou afstammen van Germaanse offerplaatsen (vuurplaatsen). En ook Zwarte Piet stamt hiervan af: Wodan werd bijgestaan door de raven Hugin en Munin.

Vindplaats: Germaanse tradities & andere Sinterklazen bij Wikipedia

Labels:

woensdag, november 29, 2006

Hout

Wat heb ik met Neneh Cherry? Niet veel, denk ik. Nauwelijks iets meer dan 7 seconds… Ik ben in een televisie-interview met haar verzeild. Naar aanleiding van haar optreden van laatst in de Magdalenazaal. Over alleen en over in groep, gaat het. Over Yousou N’Dour, kompaan van vroegere (voetbal)oorlogen en over ook nog iets dat op het echte leven lijkt. (Enfin... Enz...). Ze is, zegt ze, - touch wood – opnieuw gelukkig... Dat wie het goed heeft maar beter hout vast kan houden... Neneh Cherry, ik ken haar nauwelijks en toch kan ik met het mens perfect een mening delen. Touchons du bois... Hout vasthouden en dat blijven doen. Touch Wood. Ik doe het al jaren. En in alle talen!

Extern: Neneh Cherry in de MagdalenazaalCirkus - 7 secondsYoussou ’N Dour - Hout vasthouden


Labels: , ,