vrijdag, maart 30, 2007

Ritten (5)

Kichijoji - Harajuku

"Aldus ging Sumire drie keer in de week naar het kantoor van Mioe. In een jurk of mantelpakje, op hoge hakken en opgemaakt en wel stapte ze in de trein en reisde als een echte forens van Kichijoji naar Harajuku. Ik kon nauwelijks geloven dat ze echt 's ochtends voor twaalven in een trein zat."

Een rit die ik zoals zoveel andere nog 'ns wil maken, Kichijoji-Harajuku. Zoals die o.a. valt aan te treffen in: Spoetnikliefde van Haruki Murakami

(P.R. - Vr 30/03/2007 - Cat. Ritten)

Labels:

zaterdag, september 17, 2005

Ritten (4)

Bonn - Berlijn

"In de aanloop naar de Duitse verkiezingen trekt de Standaard-redacteur Jorn De Cock door Duitsland. Hij doorkruist het land. Bonn is zijn startplaats, Berlijn de eindbestemming. Zijn ervaringen in het land met verkiezingskoorts schrijft hij neer in zijn weblog: Van Bonn naar Berlijn."

Vindplaats: De Standaard is een Duitslandblog begonnen.

(P.R. - Zat 17/09/2005 - Cat. Ritten)

Labels:

vrijdag, september 16, 2005

Ritten (3)

Groningen - Leeuwarden

"Direct na de brug voegt aan stuurboordzijde de Lange Meer in. Kijk ook daar goed uit; het is de doorgaande route van Groningen naar Leeuwarden. Vanaf de brug loopt de Langdeel in 2km naar Leeuwarden, om daar met een ruime bocht naar het westen over te gaan in het Van Harinxma Kanaal dat ten zuiden van Leeuwarden loopt. Een klein stukje rechtdoor is een aanlegsteigertje voor overnachting."

Vindplaats: van Groningen naar Leeuwarden

(P.R. - Vr 16/09/2005 - Cat. Ritten)

Mooie rit, rit 3. En dit allemaal op de dag dat verder in het Laagland de strijd tegen de dikke kinderen wordt aangebonden; de dag ook dat alweer Koolskamp Koers verreden wordt... Afspraak aan de overkant van de kerk in het Handelshuis, omstreeks tien voor twaalf! Ok? Ok!

Labels:

woensdag, september 14, 2005

Ritten (2)

Binnengekomen voorstel voor Rit 2 in de Ronde van Mijn Hoofd:

Ruiselede - Wingene (en terug).

Weze opgemerkt: het gaat hier wel degelijk om een tijdrit (een contrelamontre voor onze Nederlandse fietsvrienden). Voorstel wordt ernstig onderzocht.

(P.R. - Woe 14/09/2005 - Cat. Ritten)

Labels:

dinsdag, september 13, 2005

Ritten (1)

Ritten! Dit vind ik een mooie rit zie, voor als die ooit verreden wordt... In de Ronde van Mijn Hoofd:

Maubeuge - Quiévrain

in één dag. En straks zelfs in het echt...

(P.R. - Di 13/09/05/2005 - Cat. Ritten)

Labels: