woensdag, november 26, 2008

Slappe sla gelijk

Je gelooft je ogen niet maar het is nog lang niet over. Met droe-hoefheid neem ik kennis, met verslagenheid moet ik melden dat we ‘m nog lang niet hebben gewonnen, de strijd. Gisteren heb ik dat van lieverlee, en op weg naar het Waregem van al mijn plaatsen (Een italiaan! En een niet onaardige: Al Valentino da Vito…), met eigen ogen moeten vaststellen. Dat er geen houden aan blijft aan die gedrochten! Dat het een eeuwige winterkanker is! Dat ze maar blijven kleven en plakken als valse akkerwinde... Ergens in de Vijfseweg of bijna in de Stormestraat, ik wil er af zijn, maar daar hing ie wél, het eerste gedrocht van het nieuwe jaar. Een walgelijk aartslelijk geval van plastic. Slappe sla gelijk. Van kwaad naar erger blijft het gaan! Zo mogelijk nog net iets erger zijn ze dan een BV die fleemt en flapt, zich als een donsdeken vermomt en tracht op wel zeer poëtische wijze. Strovuur volstaat allang niet meer als behandelingsmethode voor de rooie monsters. Een heel regiment van lopend vuur hebben we nodig. Verlos mij! Help er ons van af!

Blijven tekenen dus die brandend actuele Weg-met-de-gevelkerstman-kwestie van Klabadaster!

Labels: , ,

maandag, juli 14, 2008

Tikkel

Een tikkel ongeneeslijke francofilie, doet als je't ons vraagt, zelfs in een gespleten land, niemand zeer. Bart Van Loo – spreker en schrijver - neemt al een tijdje het voortouw. Bleu, blanc, rouge! En niet alleen vandaag, op quatorze juillet. Maar voor vandaag en alle dagen... Bij onze favorieten, die blog!

Met dank voor de hint aan de Boekhandel!

Labels: ,

woensdag, juni 18, 2008

Pramen

Zelfs krijgers van vele papieren oorlogen – wieleroorlogen en andere - laten zich tegenwoordig niet meer pramen. Ondanks hen... Ondanks ons en ons digitaal geleuter. Ook wielergabber Patrick Cornillie heeft zijn voorbehoud opzij gezet en is schoorvoetend toegetreden tot de orde van de punt.be-ërs: www.patrickcornillie.be. Een stek om voet bij stuk houden. En om verbaasd bij te staan hoeveel wieler- en ander werk die Cornillie in de voorbije jaren Streuvelsgewijs al heeft weten te verzetten.

Labels: ,

donderdag, april 03, 2008

Kleine tovenaar




















Donderdag laatst maakten we in Brugge de doortocht mee van Ames grises-auteur Philippe Claudel. In een mooie alliantie tussen Lumière.be en Boekhandel De Reyghere werden in cinema Lumière zijn laatst vertaalde boek (Het verslag van Brodeck) en zijn eerste film (Il y a longtemps que je t’ aime) voorgesteld. Al boeken lang staat Philippe Claudel als niet één garant voor ouderwets en toch nog intelligent leesplezier. Dat de cineast in Claudel nu ook de auteur naar de kroon kan steken heeft ons in Brugge blij verrast. Il y a longtemps que je t’ aime is in ongure Fitna-tijden een frele film over een lastig onderwerp en Kirstin Scott Thomas, die noem ik met heel veel graagte voor de rest van haar (en mijn) dagen, één van mijn allerlaatste muzes.

Terloops nog bedacht toen Philippe Claudel mijn eigen exemplaar van Het verslag van Brodeck zat te signeren:

Dat zo’n kleine tovenaar er zo verdomd gewoon kan uitzien!

Extern:
De site van Philippe Claudel en die van de film.
Recensies Il y a longtemps que je t’aime op de K.u.t-site en Movie2Movie. Recensie over Het verslag van Brodeck bij het Parool en een interview met Claudel bij 8weekly. En ja, niet te vergeten, ook nog de foto's van het bezoek aan Brugge.

Labels: , ,

donderdag, mei 10, 2007

Hoofdzwerver (Signalementen/16)
















Ill. "Headwanderer" - © Stefaan van Biesen

Wat is het? Is het het hoofd, de gedachte, het brein.
Is het de gedachte die rust in de sluiting
van het hoofd. De okkernoot van het brein.
Hangend in het geboomde lichaam van het bestaan?




Notitie bij Hoofdzwerver/head wanderer
Tekeningen en objecten
Stefaan van Biesen
Van 4 tot 26 mei 2007

Zuidstationstraat 25, 9000 Gent
wo.do.vr.za van 15 tot 18 uur en op afspraak
www.siegfrieddebuck.be/galerie
www.stefaanvanbiesen.com


Zie ook: Woord nr. 770
Rubriek: Signalementen

Labels: