vrijdag, december 11, 2009

Overweldigd


Het is niet zonder een aantal mooie gevoelens dat ik navolgend bericht mag aankondigen. Vanavond wordt in het Gentse SMAK de Aon-prijs voor Beeldende Kunst 2009 uitgereikt aan Jasper Rigole. Jawel! De bijhorende tentoonstelling met nieuw werk OUTNUMBERED, a brief history of imposture (2009) bevat een nieuwe installatie van Rigole die net als het bekroonde Paradise Recollected veel dingen met ons van plan is, ondermeer het plaatsen van kanttekeningen bij de werking van documentaires, ‘fact fiction’ en populaire wetenschappelijke equivalenten. De tentoonstelling in het SMAK loopt vanaf 12/12/2009 tot en met 31/01/2010.

Zou het geheugen het onze zijn? En hoe wil, en zal het bewaren wat het ons - overweldigd als ooit tevoren - kan laten verstaan?

Extern:
Outnumbered. A brief history of imposture
van 11/12/2009 tot en met 31/01/2010
www.jasperrigole.com
www.aon.be
www.smak.be

Labels: , ,

zaterdag, juli 18, 2009

Kask in kluis

Om meer dan één goeie reden willen we hier noch de Gentse Feesten (of toch een aantal fragmenten ervan) noch de bijzondere tentoonstelling “Kask in kluis”, die tijdens de Gentse Hoogdagen loopt, missen. En we hopen van jou hetzelfde. Het nieuw (én gratis) filmevenement “Kask in Kluis” bestaat op de Gentse Feesten uit twee delen. Op de eerste en tweede verdieping van de Wynaert-kluis zijn de mixed media installatie ‘An Elementary Taxonomy of Collected Memory’ van Jasper Rigole en de tentoonstelling ‘The World One Minutes’ te bekijken. In een tweede luik vinden er elke vooravond van 17u tot 19u ook acht filmsalons plaats waarop docenten, eminente oud-studenten en huidige studenten van de film- en animatiefilmopleiding aan Hogeschool Gent KASK hun werk tonen en zelf inleiden in dialoog met het publiek.
Alles vindt meer dan zijn beloop (en zijn gading) in de éénmalig opengestelde kluis van de Nationale Bank. Wie dat wil kan bovendien ook nog ‘ns aardig wat blijven hangen. Terras én walvisbar staan daarvoor bijzonder garant!

Praktisch
Wanneer: tijdens de Gentse Feesten, van zondag 19.07 t/m zondag 27.07/2009
Tentoonstelling World One Minutes & Jasper Rigole, elke dag vanaf 14:00 tot 17:00
Filmsalon, telkens van 17:00 tot 19:00.
Waar: De Wijnaert (voormalige gebouwen Nationale Bank), Bisdomplein, 9000 Gent.
Toegang: Gratis!

Extern:
Kask in kluis
Gentse feesten 2009
Site Jasper Rigole
The World One Minutes
Kask

Labels: ,