donderdag, september 21, 2006

Stroom 22

Even meegeven dat het nieuwste nummer van Stroom uit is. En dat het open en bloot hier en op deze plaats (in pdf-formaat) online na te lezen is. Behalve bijdragen van diverse dichters en schrijvers als daar o.a. zijn Bert Bevers, Joris Denoo, Annmarie Sauer, Mark Meekers (vernieuwde website overigens!), Lies Van Gasse, Hannie Rouweler, Ina Stabergh(“de eerste vrouwelijke stadsdichter van Vlaanderen!), Eric Verhaar,
Jo Gisekin, Hilde Pinnoo, Steven Pollet (GDGR), Joris Iven, Hugo Verstraeten, Francis De Preter,
Diana Freys, Bert Lema, Xtine Mässer, Ferre Denis en Germain Droogenbroodt bevat het nieuwe nummer ook voorpublicaties van “Blue Notebook” (Willem M. Roggeman, jazz-gedichten die straks verschijnen bij Demian) en van “Versleten woorden” (Marcel van Maele).

Vanzelfsprekend kan ik - still alive and well - niet nalaten nog te vermelden dat Stroom 22 ook nog het gedicht “Appel” een lapje van mijn Insel-Hombroich-cyclus bevat.

Externe link: Stroom 22 - © foto omslagontwerp Tobias T. Schalken

Labels: , ,

dinsdag, maart 28, 2006

Profiel

Low profile... Het lage profiel... Hoewel ik bij mezelf (en op ander vertrouwd terrein) soms best en uiteraard geheel en al terecht een grote mond opzet, weten zij die me een beetje kennen dat ik van nature nog veel meer hou van wat zich verscholen houdt. Van een profiel dat eerder laag op wil gaan in wat zich op de achtergrond beweegt van waaruit het – sterker dan zichzelf - dan toch telkens weer onverhoeds naar voren springt. Alsof het daar de bodem vindt waaruit het zijn voedsel haalt. Zo komt het dat ik graag en al voor de tweede maal present teken bij dingen als ‘De Brug’, een rubriek in het literaire tijdschrift ‘Stroom’. Stroom is immers wat het is en het doet wat moet gedaan: verstild en zonder schroom gaat het doodleuk verder met bestaan. Niet minder dan twintig keer alweer.

Stroom, nummer 20 staat na te lezen op de François Vermeulen-site.
Het nieuwste nummer bevat ook ‘Als dit hier’ een vroege versie van een gedicht van mij dat – kan ik het nog tegenhouden voor het ontspoort - alsmaar langer lijkt te willen worden...

Labels: , ,