zaterdag, december 02, 2006

Witlof

Omdat ook Witlof af en toe uit zijn bakken moet springen… Nou moe, van dat springen was hier in de buurt al een tijd niet veel meer te merken… En nu laten ze niet na om ons (als in een ingezonden mededeling) het volgende te laten weten:

Net nu onze kar van vervoering met een kapotte uitlaat voor een weekendje in de garage staat, en de weg naar Frankrijk daardoor nog langer lijkt, dachten we… Waarom ’s niet… Waarom ’s wel… Zoals men al geruime tijd heeft kunnen merken is bij de volkoppige redactie van W&E ook de meerwaardezoeker nooit ver weg. Eén en ander heeft dan ook geleid tot het stellen van meerdere existentiële vragen nopens het virtuele verder bestaan van het Witlof & Ereprijs-project. Met genoegen hebben we hier inmiddels mogen vaststellen dat veel van de taken in de voorbije maanden (zeg maar jaren) zijn overgenomen door tal van, nog steeds als kool uit de velden van het nergens opschietende, literaire weblogs… De Contrabas loopt daarbij als vanouds met de vuilste botten op kop maar oude projecten in nieuwe vormen als Poëzie in Vlaanderen, In Letterland, het blog der brakke honden en andere papieren mannen juichen wij hier met zijn voltallige drieën volkomen toe. En toch houden wij er hier niet helemaal mee op. Af en toe – meer af dan toe – zal hier nog wel eens een prijsberichtje (of pakweg een kort gesprek met bijvoorbeeld een aardig ogend prijsbeest) binnenwaaien. Met jou kijken wij uit! En niet met een ander!

Mooie gasten daar bij Witlof & Ereprijs, laten ze ons weten, dat er niets te weten is. Maar ondertussen maken ze het wel een klein beetje goed door ons de uitslag van de tweejaarlijkse poëziewedstrijd in Izegem, editie 2006 mee te delen, al was die ons via een ander kanaal ook al ter ore was gekomen…